Nyheder22. marts 2009

Eugen Tajmer: Sov stille ind

Han fik sit gennembrud med sangen Tag en pause, men han levede ikke op til titlen i et langt arbejdsliv som manager og impresario
Eugen Tajmer delte både kærlighed og sin forretning med datteren Tenna
Eugen Tajmer delte både kærlighed og sin forretning med datteren Tenna
 Foto: All Over

Sangeren, manageren og impresarioen Eugen Tajmer er død, 79 år, efter lang tids sygdom. Han døde med den nærmeste familie omkring sig og sov stille ind.

Tajmer gik i forældrenes spor, da han i en ung alder begyndte som buntmager. Men det var scenen, der havde hans interesse, og han lagde kimen til sin karriere som syngende bartender.

Han fik sit gennembrud med sangen "Tag en pause" og optrådte ofte ved byfester, ligesom radio og tv var med til at gøre Eugen Tajmer til et kendt ansigt i den brede befolkning.

Med udgangspunkt i sit kendskab til miljøet og sine mange kontakter etablerede han allerede i 1960'erne den virksomhed, der senere skulle blive til bookingfirmaet Eugen Tajmer Kunstnerbureauer A/S.

Firmaet, der har hjemme i Karlslunde syd for København, markerede sig som en hovedaktør i underholdningsbranchen og havde en lang række kendte sangere, skuespillere og gøglere i stalden. Eugen Tajmer skaffede også kunstnere fra ind- og udland til "Superchancen" og andre tv-programmer.

Tajmer overlod for nogle år siden ledelsen af firmaet til sin datter, Tenna.

Sponsoreret indhold