Alexandra hylder Lune Larsen: - Et fantastisk ikon for Danmark

Grevinde Alexandra.

Grevinde Alexandra.

(Foto: Aller Media)

Grevinde Alexandra føjer sig nu til listen over de mange kendte, der har hyldet Kim Larsen i kølvandet på hans død.

Til sin egen bogreception tidligere i dag satte grevinden ord på, hvem Kim Larsen var i hendes øjne. Og han var en af de helt store, fortalte en rørt Alexandra til den fremmødte presse.

- Han var et fantastisk stort ikon for Danmark. For mine venner, som er vokset op med Kim Larsen og har fået Kim Larsen ind i deres blod og ind i deres barndom, betyder han utrolig meget, sagde grevinde Alexandra, der selv kom til Danmark i 1990’erne.

Hun er især beæret over de mange smukke sangtekster, som Kim Larsen berigede danskerne med. Og så fortæller Alexandra, at hendes yndlingssang med musikeren er ”De smukke unge mennesker”.

Artiklen fortsætter under billedet...

Grevinde Alexandra er meget tilfreds med sin svigerdatter.

Alexandra fortæller, at sangen "De smukke unge mennesker" har en særlig plads i hendes hjerte. Her ses hun sammen med Nikolai, da han fik sin studenterhue tidligere på sommeren. Foto: Aller Media

- Nogle af hans sangtekster er helt vidunderlige. Han betyder også noget for de unge mennesker, når de kører studentervogn. Han er en hyldest til ungdommen og til alle dem, der voksede op med ham. Han betyder virkelig meget for Danmark. Ordene til ”De smukke unge mennesker” er så smukke. Man kan virkelig mærke det fællesskab, han skriver om, siger grevinde Alexandra.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen har udtalt sig om dødsfaldet. I går eftermiddags udsendte han således sine mindeord til den folkekære musiker, der blev 72 år.

Du kan læse statsministerens sidste år til Kim Larsen herunder:

Artiklen fortsætter under billedet...

Kim Larsen døde søndag efter længere tids sygdom. Foto: Aller Media

Baggårdskatten har slentret sin sidste tur over Christianshavns brosten. Det gør mig så trist.

Han var i opposition til det meste, og alligevel var han vores alle sammens. Den gamle gadedreng, der var modstander af monarkiet og sagde nej tak til Ridderkorset, men alligevel mødte op og spillede for H.M. Dronning Margrethe, da hun fyldte 70 år. Fordi ”jeg kan sgu’ godt lide damen”, som han sagde. Og behøver man anden grund til at bringe andre glæde?

Jeg har selv mødt Kim Larsen flere gange. Blandt andet i forbindelse med, at jeg som indenrigs- og sundhedsminister var med til at indføre rygeloven. Jeg har aldrig været i tvivl om, at det nok var en af de love, som Kim Larsen var mest utilfreds med. Dengang arrangerede jeg et borgermøde, hvor Kim Larsen var med til at argumentere mod forbuddet. Det var et af de bedste - og mest anderledes - politiske møder, jeg har været med til.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lars Løkke har delt sine mindeord om Kim Larsen. Foto: Thomas Laursen

Få har bundet danskerne sammen som Kim Larsen. Og det vil han blive ved med, selvom han ikke er blandt os længere. Jeg sang selv ’Kvinde Min’ til min kone Sólrun, da hun fyldte 40 år. Han har sat gang i dansen og været glædens katalysator, når vi danskere har fejret fødselsdag, bryllup, guldbryllup og livet i det hele taget. Og han har været lydsporet til manges sidste farvel. Når der blev helt stille.

Jeg håber, der er sol over Gudhjem, Kim.

Æret være Kim Larsens minde”.

Også Linse Kessler var en af mange kendte, der hyldede Kim Larsen søndag. Ligesom Lars Løkke Rasmussen har hun flere gange mødt musikeren – særligt da hun var barn, og Kim Larsen boede i hendes nabolag.

- For helvede Larsen, det var sgu for tidligt.... Jeg vil takke dig så meget, for alle de minder du har givet mig med i mit liv, med din stemme og musik, skriver Linse i sin hyldest og tilføjer:

- Da jeg stod (som 10 årig) oppe på Volden, kl 23, og lyttede OG kiggede ned på dig og resten af GASOLIN, og sang med, når jeg løb rundt foran din ejendom på Christianshavn, og fik autografer flere gange om ugen, kæft hvor må du ha’ været træt af mig og mine venner, men du blev aldrig sur.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ude foran hjemmet blev der søndag eftermiddag stillet en halv liter fadøl til nationalskalden. Det var naturligvis en halv classic/almindelig. Foto: Aviaya Valdivia Hansen

- Hvil i fred, og vid, at du var for blæret. Nu vil jeg lytte til ‘This is my life’ og sige mit ydmyge farvel, skriver hun til slut.På Facebook, Instagram og Twitter har danskerne hele dagen delt sange af Kim Larsen og prøvet at sætte ord på, hvor stor en betydning, han har haft i deres liv.

I hans hjemby Odense lagde flere hundreder søndag vejen forbi hans beskedne lejlighed på Claus Bergs Gade 5A i Odenses H.C. Andersens kvarter. Der blev lagt både blomster, lys og fadøl.

På hans stambar blev der drukket fadøl, røget smøger og fortalt anekdoter.

Ja, danskerne ærede hele dagen musikeren, der døde i en alder af 72 år.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kim Larsen gjorde comeback i Nyborg den 28. juni, efter at han havde været i behandling for prostatakræft.

Kim Larsen døde søndag efter en længere kamp mod sygdom. Han var sidste år blevet diagnosticeret med prostatakræft. Foto: Aller Media

72-årige Kim Larsen sov stille ind søndag morgen. Blot en måned forinden havde han og Kjukken takket for årets koncerter og lovet, at der var mere musik på vej. 

-  Vi samles igen over efterår og vinter, hvor vi begynder at arbejde i øvelokalet med Larsens nye sange. Der er pt. ingen nye koncertplaner, men så snart det bliver planlagt, offentliggører vi det på denne side, skrev bandet på sin Facebook-side. 

Desværre nåede Kim Larsen ikke at berige os med mere musik. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close