Nyheder9. februar 2017

Hædret i Berlin: Esben Smed er Shooting Star

Esben Smed er blevet kåret til Shooting Star ved Berlin International Film Festival. En hæder den unge skuespiller får for filmen "Aminas breve", som har premiere 9. marts.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/esben.jpg
 Foto: All Over Press)

Esben Smed har godt gang i sin karriere. Det unge skuespillertalent blev for alvor kendt for sin rolle som Nicky i DR's dramaserie 'Bedrag'.

En rolle som for nyligt kastede en Robert-pris af sig for bedste mandlige birolle.

Indtil videre har den 32-årige skuespiller dog begrænset sit talent til indenfor Danmarks grænser, men noget tyder på at vi snart får Smed at se på det internationale filmlærred.

Han er nemlig blevet kåret til Shooting Star ved Berlin International Filmfestival. Det skriver kommunikationsbureauet Have i en pressemeddelelse.

En kåring som sætter ham i et fornemt selskab med flere andre prominente danske skuespillere. Både Thure Lindhart, Iben Hjejle, Nicolai Lie Kaas og Pilou Asbæk har før modtaget hædren som Shooting Star.

Esben Smeds kåring som Shooting Start får han for sin rolle i filmen 'Aminas Breve', som får premiere i Danmark d. 9 marts.

I filmen spiller Esben Smed manden Janus, der efter en indlæggelse på psykiatrisk afdeling kun har ét eneste ønske: at finde sin gymnaiseveninde Amina. Amina har sendt breve til Janus under hans indlæggelse, som fyldte ham med håb. Pludselig stopper Amina dog med at sende breve, og Janus er desperat efter at finde ud af hvorfor.

Det er Smeds første store hovedrolle, og filmens øvrige rolleliste tæller blandt andre Sarah-Sofie Boussnina, som spiller søsteren til Amina.

Sponsoreret indhold