Nyheder 17. april 2016

Erik fra "Krøniken": Hvad blev der af ham?

Den 43-årige skuespiller og far til tre børn er ikke i tvivl om, at det var en gave at få lov til at spille med i en af Danmarks største TV-succeser
Foto: Kasper Wenstrup

Det er mere end ti år siden, at Ken Vedsegaard indspillede det sidste afsnit af ”Krøniken”. Alligevel ligger minderne helt friske i hukommelsen.

– Den tid står stadig meget levende for mig. Det var en god opgave, en rigtig fed rolle og nogle topskønne mennesker på begge sider af kameraet, fortæller Ken Vedsegaard til SE og HØR.

Nøgen med Anne-Sofie
En af de minder der stadig står klart i hukommelsen var dengang, han skulle optage en nøgenscene med Anne-Louise Hassing, der spiller Ida i "Krøniken". Ida og Erik bliver stormende forelskede i ”Krøniken”, men forholdet kan ikke holde til Eriks psykiske nedture. Filmforholdet betød, at Anne-Louise Hassing og Ken Vedsegaard lærte hinanden rigtig godt at kende under optagelserne.

– Anne-Louise er simpelthen så skøn, og vi arbejdede rigtig godt sammen. Jeg kan huske, at Anne-Louise og jeg skulle lave en scene, hvor vi skulle bade nøgne på stranden. Vi havde ikke set hinanden uden tøj på, og så tænkte jeg, hvordan jeg kunne komme over min egen generthed. Da Anne-Louise skulle hente mig, den morgen vi skulle lave optagelser, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne få det overstået. Så jeg bad hende om at hente mig ude på en strand, og der havde jeg taget alt mit tøj af, og så stod jeg splitternøgen på den strand og råbte godmorgen, griner Ken Vedsegaard.

– Så var det ligesom overstået, og der var ikke mere at være pinlig over.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da han blev tilbudt rollen som Erik i den populære DR-serie, var han kun lige blevet færdiguddannet skuespiller.

– Det er en gave at få sådan en rolle. Erik har så mange modsætninger, og han har et helt klart drive. Så det er guf for en skuespiller, siger Ken Vedsegaard, der bor i København og har tre børn, en pige på to år, en dreng på 13 år og en pige på 20 år.

– Jeg kan godt lide Erik. Jeg elsker den åbenhed og nysgerrighed, som han har. Det er kvaliteter, som jeg holder meget af i mennesker. Det er skønt, at han har en drøm og en vision. Han vil gerne gøre det godt, men det er ikke altid, det lykkes for ham. Alle de udfordringer, han har, og det konfliktfyldte forhold til faderen, det er alt sammen med til at nedbryde ham, siger Ken Vedsegaard.

På nogle områder minder Vedsegaard også om Erik.  

– Jeg kan se mig selv i hans drive og passion for det, han laver. Jeg har også meget gåpåmod. Når jeg får en rolle, går jeg 120 procent ind for det. Det er noget af det fede. Så går der sport i det.

Nervøs for seerne
Allerede da Ken fik rollen som Erik, vidste han, at det var en stor produktion, og at alle sejl var sat til, for at det skulle blive en succes. Alligevel var der ingen, der turde tro på det, før de havde oplevet seernes reaktion.

– Hele holdet sad ude i den gamle DR by og så det første afsnit. Vi var alle smadderspændte. Hvor mange så det, og hvad syntes de om det? Og da tallene begyndte at tikke ind, var der selvfølgelig en mægtig fest, fortæller Ken om serien, der netop nu bliver genudsendt på DR hver lørdag.

– Og så var det næste spørgsmål: ”Sidder de der også næste søndag?”. Og det gjorde de heldigvis, smiler Ken Vedsegaard.

Tiltrængt pause
”Krøniken” kickstartede Kens karriere.  

– De næste otte år efter ”Krøniken” arbejdede jeg nærmest hele tiden. Jeg lavede nogle film og noget mere TV, og så lavede jeg sindssygt meget teater. I 2010 blev jeg genforenet med Waage Sandø og Stina Ekblad inde på Folketeatret i forestillingen ”Lang dags rejse mod nat”. Efter det opdagede jeg, at jeg havde arbejdet i døgndrift i en del tid, så jeg trængte til at udfordre nye sider af mig selv. Jeg tog nogle kurser i ledelse og innovation, og så instruerede jeg og underviste og coachede andre skuespillere. Jeg lavede også noget musik, fortæller skuespilleren.

– Og så begyndte jeg at få lyst til at spille igen. Så jeg sagde ja i stedet for nej, når de ringede og spurgte, forklarer Ken, der atter har fuld gang i karrieren.

– Jeg holdt cirka to års pause, og så gik der lige et par år, før det gik op for folk, at jeg var tilgængelig igen, fortæller skuespilleren, der netop har indspillet en film i Norge.

[node:aller-related-content]

Videoen ovenfor, hvor Ken Vedsegaard fortæller om "Krøniken" er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Men rent undtagelsesvis, så bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

Sponsoreret indhold