Nyheder6. juni 2010

Erik Clausen: Undfanget i baggård

Læs den skøre historie om, hvordan skuespilleren slet ikke skulle have været født
Nogle børn er ønskebørn – skuespilleren Erik Clausen var ikke et af dem
Nogle børn er ønskebørn – skuespilleren Erik Clausen var ikke et af dem
 Foto: All Over

Skuespilleren, provokatøren og filminstruktøren Erik Clausen var ikke et ønskebarn. Tvært imod blev han til i en baggård på Nørrebro.

- Jeg blev undfanget henne ved Folkets Hus, hvor min charmerende far, som ikke engang kendte min mors navn, gav hende en baghyler omme i gården. Så lærte de hinanden at kende hen ad vejen, fortæller han i et interview til Søndagsavisen.

Havde der været fri abort i 1942, var den kritikerroste skuespiller og filminstruktør, der står bag film som "Den store badedag" og "Slip hestene løs", nok aldrig blevet født.

Hans mor forsøgte nemlig alle tænkelige ting for at fjerne fostret. Blandt ved at sidde bag på en gammel knallert og køre over store bump.

Grimt barn
- Jeg var ikke særlig køn, jeg var ikke særlig veluddannet, jeg var ikke særlig kvik, hvad havde jeg at gøre godt med? Jeg var en vild dreng - jeg kunne være endt som kriminel, det gjorde de andre drenge. Jeg var bare så smart aldrig at blive opdaget, når vi stjal knallerter og begik indbrud. En stor del af min jævnaldrende familie blev alkoholikere. Da vi for nylig holdt familiefest, var der kun én flaske rødvin - min. De andre er jo medlem af AA alle sammen. De kan ikke holde til at drikke mere, uddyber han om sin skøre familie.

Erik Clausen er selv far til børnene Emil og Louise, og bedstefar til tre børnebørn.

Læs mere:
Erik Clausen: Tror på engle

På det store lærred kan du se mere Erik Clausen i den biografaktuelle film "Frihed på prøve", som han både spiller hovedrollen i og har instrueret.
Sponsoreret indhold