Nyheder13. november 2009

Erik Clausen: Tror på engle

I sin nye bog afslører skuespilleren og instruktøren sit helt specielle syn på kvinder og det, der findes mellem himmel og jord
Af af
- Ja, jeg tror på engle, siger Erik i bogen ”Clausen”
- Ja, jeg tror på engle, siger Erik i bogen ”Clausen”
 Foto: All Over

At Clausen er glad for kvinder, kommer næppe bag på mange. I bogen "Clausen", der udkommer i dag fra forlaget Lindhardt og Ringhof, fortæller han imidlertid, at han også tiltror dem overnaturlige evner.

- Der er nogle sider ved kvinden, der er ufattelige og hinsides al fornuft. Det kan godt være, hun er børnehavepædagog, men hun er også en engel, siger han.

Erkendelsen af ganske almindelige kvinders englestatus fik Clausen, da hans far var alvorligt syg.

- Erik, jeg tror, det sker nu. I går var der et lys omkring sygeplejeelevens hoved. Jeg tror sgu, det var en engel, der besøgte mig, fortalte faderen.

To dage efter var han død.

- Jeg tror på, at kvinder i nogle øjeblikke har så stor en magisk kraft, at de faktisk er lysende. Det hænger måske sammen med deres evner til at føde, at de er her i en højere mission, forklarer skuespilleren og instruktøren i bogen.

Selv betragter skuespilleren det at blive far som en befrielse. En befrielse fra den selvoptagethed, der står i vejen for så mange ting.

- Nu var den lille med ble pludselig midtpunkt i livet, forklarer han.

Uagtet hans høje tanker om kvinder og deres evne til at føde børn, erkender han dog, at alle mennesker har både mørke og lyse sider.

- At være en engel betyder ikke, at man ikke også kan være en djævel, siger han.

Sponsoreret indhold