Nyheder24. oktober 2011

Erik Brandt: Sådan mødte jeg Margit

Læs alt om designer-parrets lykkelige og lange ægteskab her
Af af
Margit og Erik var ikke til at skille ad i de 50 år, da dannede par
Margit og Erik var ikke til at skille ad i de 50 år, da dannede par
 Foto: All Over

En af dansk modes største personligheder gik bort i nat. Margit Brandt er død - kun 66 år gammel. Dermed har et langt og lykkeligt ægteskab også nået sin slutning.

Læs også: Margit Brandt død

Det sagde bang mellem Margit og Erik Brandt, da de var 17 og 18 år.

- Vi mødte hinanden i toget på Bernstorffsvej Station. Jeg var på vej til Margrethe-Skolen, og Erik var på vej til Købmandsskolen eller Daells Varehus, hvor han var i lære. Det var en augustmorgen i 1961, fortalte Margit Brandt så sent som i et interview i Femina i februar i år.

Teenagepigen gjorde et eller andet rigtigt, for Erik faldt pladask for Margit.

- Jeg tænkte: Hende kysser jeg, inden der er gået to måneder! Margit var meget chik … og jeg kan ikke stå for tynde piger. Jeg har aldrig mødt nogen mere chik end Margit i hele verden, og så har hun en krop, der tiltaler mig. Hovedet kunne godt ha' været lidt bedre. Det er blevet bedre med årene … Nej, du var sgu smuk, og det er du stadig!, forklarer Erik i samme interview, der blev lavet ni måneder, før Margit døde.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/eda250d90d8c49a68c742bd3f1ec49da.jpg


Hele familien Brandt samlet i 2006 (Foto: All Over)

Parret blev gift ved et lille bryllup i 1966.

- Jeg var så nervøs, og jeg kan huske, at min far gav mig et lille glas vermouth inden kirken. Jeg havde aldrig fået noget at drikke i hele mit liv og drak cola til bryllupsmiddagen. Jeg græd hele vejen op ad kirkegulvet. Det var fuldstændig tåget for mine øjne. Jeg kunne slet ikke se Erik, så meget græd jeg. Det var meget rørende, sagde Margit i interviewet.

Fem år senere kom datteren Emilie til verden, der kun nåede at være enebarn i 13 måneder, før lillesøster Julie så dagens lys.


Sponsoreret indhold