Nyheder16. marts 2022

Er han blevet vanvittig? Putin går HELT amok

Putin advarer på nationalt tv "forrædere" om, at de "vil blive spyttet ud som insekter" - meget uhyggelig udvikling, mener kendere af Rusland
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega835064_001.jpg
 Foto: MEGA

Ruslands præsident, Vladimir Putin, leverede onsdag en usædvanligt kraftig advarsel til russiske statsborgere, der tager Vestens parti.

Det skete på et tv-transmitteret regeringsmøde.

Her sagde Putin desuden, at missionen i Ukraine går "helt efter planen".

Putins advarsel til russiske "forrædere" var af usædvanligt hård karakter - også i forhold til tidligere skarpe meldinger fra præsidenten.

- Alle folk, og især det russiske folk, kan altid adskille ægte landsmænd fra afskum og forrædere. De vil spytte dem ud som et lille insekt, der tilfældigvis flyver ind i deres mund, lyder det fra Putin.

https://imgix.seoghoer.dk/mega837908_001_1.jpg
 Foto: MEGA

Er han vores tids Hitler? Demonstraterne foran Det Hvide Hus i Washington er IKKE i tvivl! Foto: MEGA

Vil ødelægge Rusland

Ifølge Putin forsøger Vesten at fremprovokere civile konfrontationer i Rusland og bruge Ukraine som et springbræt til en offensiv mod russerne.

- Der er ét mål - at ødelægge Rusland, siger han på onsdagens møde.

Vesten har ifølge præsidenten planer om at bruge russiske statsborgere som en "femte kolonne". Det er et udtryk om statsborgere, der under en krig vender sig mod sit eget land og kæmper for landets fjende.

- Vesten vil selvfølgelig satse på en femte kolonne - på forrædere. På dem, som tjener penge her, men bor derovre. Ikke geografisk, men i deres hoved. I deres slaveagtige tankegang, siger præsident Putin.

- Jeg er overbevist om, at denne naturlige og nødvendige rensning af samfundet vil styrke vores samfund og solidaritet, lyder det.

Joe Biden: EN forbryder

Joe Biden kalder onsdag den russiske præsident Putin for en krigsforbryder. Det sker ved Det Hvide Hus i Washington, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske præsident "talte med hjertet", siger Det Hvide Hus' talskvinde, Jen Psaki.

Det russiske præsidentkontor kalder Bidens kommentar uacceptabel og utilgivelig.

Uhyggelige udtalelser

Flere Rusland-kendere kalder Putins seneste udtalelser for uhyggelige.

- På en meget orwellsk måde har han delt statsborgere op i rene og urene, siger Andrej Kolesnikov, en politisk analytiker med base i Moskva.

Udtrykket orwellsk kommer fra den engelske forfatter George Orwell.

Det bruges typisk om et yderst kontrollerende og overvågende samfund, der blandt andet slår hårdt ned på forræderi.

Sponsoreret indhold