Nyheder1. april 2023

Er du faldet i? Her er årets aprilsnarre

Det er igen international spasmagerdag, og man skal virkelig være varsom med, hvad man hopper på. Her er et overblik over dette års aprilsnarre

Siden begyndelsen af 1900-tallet har danske medier skrevet udspekulerede falske nyheder den 1. april. Organisationer både i Danmark og udlandet hopper med på traditionen med aprilsnar.

Få et overblik over nogle af lørdagens forsøg på at narre borgerne i Danmark her:

Lars Findsen får sit eget program på DK4

Under titlen "Befri dig selv" bliver Lars Findsen vært på et nyt program på tv-stationen DK4. Det skriver Politiken.

Programmet bygger på den tidligere øverste chef i Forsvarets Efterretningstjenestes egne erfaringer fra den 71 dage lange varetægtsfængsling, skriver mediet.

Findsen beskriver i bogen "Spionchefen - Erindringer fra celle 18", hvordan han havde bestemte ritualer under fængslingen. De ritualer skal overføres til kendte danskere, hvis karriere er gået i stå, lyder det.

Politiken skriver, at den første gæst bliver tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Borgere i Danmark skal have politikerprivilegier

De folkevalgte politikere på Christiansborg foreslår at afskaffe flere helligdage for til gengæld at give danskerne privilegier på niveau med politikerne, fordi de er trætte af kritik. Det skriver Ekstra Bladet.

- Vores ekstremt favorable barselsvilkår kan for eksempel udbredes til alle, hvis vi sløjfer anden pinsedag, men vores pensionsvilkår kommer til at koste både skærtorsdag og langfredag - måske endda også Kristi himmelfart for at være helt ærlig, siger Folketingets formand, Søren Gade (V) til mediet.

Ifølge Ekstra Bladet er grundlaget for forslaget, som møder opbakning fra hele Folketinget, at politikerne ikke selv ønsker at opgive privilegierne.

Store bededag reddet: Denne dag afskaffes i stedet

Regeringen har besluttet, at store bededag alligevel ikke bliver afskaffet. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Fra lørdag klokken 00:01 har regeringen i stedet besluttet at nedlægge 1. april, og det vil være ulovligt at bringe aprilsnar-historier i både trykte og på sociale medier, siger statsminister Mette Frederiksen (S) ifølge mediet.

Byd velkommen til saltsprayen

På grund af stigende priser på peber får politiet nu et nyt værktøj. Det skriver Nordjyllands Politi på det sociale medie Twitter.

Det nye patruljeredskab er en saltspray.

Vandcykler erstatter Københavnske havnebusser

Om få måneder vil det være slut med at tage havnebusserne i København. De bliver erstattet med vandcykler. Det skriver overborgmester i Københavns Kommune Sophie Hæstorp Andersen (S) på sin facebookprofil.

Københavns Kommune vil som følge af det stigende antal bløde trafikanter på vandet i København indføre lyskryds på vandet, som man kender det fra vejene, oplyser overborgmesteren.

Det betyder, at der vil være sejlbane til bådene, en kajakbane og vandcykelstier. Formålet er, at København vil være verdens største cykelby. Der vil i fremtiden stå børnecykler, ladcykler samt cykler med og uden el langs havnekanten, lyder det.

Nøgenbadning får rødspætter til at miste pletter

Fiskerne i Nordjylland vil have et stop for nøgenbadning ved kysterne, fordi det får fladfisk til at miste deres pletter. Det skriver TV2 Nord.

- Fiskene er stressede. I gamle dage var det kun om morgenen, de gik i vandet. Nu er det døgnet rundt de generer fiskene, siger erhvervsfisker Kent Rasmussen til mediet.

Og det skræmmer ifølge Kent Rasmussen fiskene så meget, at de mister pletterne, som ikke kommer tilbage, når de er tabt.

Tidligere var omtrent 90 procent af rødspætterne, som blev solgt på auktion, plettede. Det er nu faldet til omkring 50 procent, lyder det.

Meyers laver hudplejeserie

Fremover er det ikke kun butter chicken og boller i karry, du kan finde på hylderne i supermarkedet fra Meyers.

Den gastronomiske iværksætter og grundlægger af Meyers, Claus Meyer, lancerer nemlig en hudplejeserie baseret på danske bælgfrugter. Det skriver Meyers i en pressemeddelelse.

- Efter at have beskæftiget mig med mad i hele mit liv, er det virkelig sjovt at transcendere råvarerne til en ny branche, og særligt vores nye natcreme er fortrinlig både til de fine linjer i panden og som spread på et stykke surdejsbrød, lyder der fra Claus Meyer i pressemeddelelsen.

Kriminalforsorgen åbner ubemandet fængsel

Lørdag åbner Kriminalforsorgen landets første fængsel uden personale. Det oplyser Fængelsforbundet i en pressemeddelelse.

De indsatte skal ved ankomst skanne sig selv ind med en QR-kode, og opretter sig som bruger med MitID, inden en handlingsplan printes automatisk til hver indsat, skriver Kriminalforsorgen.

Danmarks Meteorologiske Institut ansætter gigtpatient

I starten af marts kunne Gigtforeningen fortælle, at gigtpatienter eksempelvis i deres knæ kan mærke, når regnvejr er på vej.

Derfor har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) fra 1. april ansat 35-årige Janus Frederiksen, som fik slidgigt i knæet efter en løbeskade, til at hjælpe med vejrprognoserne. Det skriver Gigtforeningen på sin hjemmeside.

- Hvis projektet bliver en succes, overvejer vi at udbygge samarbejdet med gigtpatienter ved vores stationsnetværk i hele landet, lyder det fra seniormeteorolog i DMI Orla Wæhr til Gigtforeningen.

Sponsoreret indhold