Nyheder22. oktober 2011

Er Broen et plagiat?

Handlingen i den dansk-svenske krimiserie minder i den grad om en tre år gammel amerikansk film
Onsdagens afsnit af Broen ligner i høj grad filmen Untraceable fra 2008
Onsdagens afsnit af Broen ligner i høj grad filmen Untraceable fra 2008
 Foto: DR

I onsdagens afsnit af Broen var Kim Bodnia og de andre kriminalfolk hjælpeløse vidner til et mord på nettet, hvor offeret langsomt blev tappet for blod foran et webcam.

Fuldstændig ligesom det sker i den amerikanske film Untraceable fra 2008, og det får B.T. til at skrive, at plottet er planket derfra.

Læs også: Dansk serie uventet megasucces

- Jeg har ikke selv set filmen Untraceable, men vidste godt, at der fandtes en film, hvor man ser nogen dø direkte på nettet. Men jeg mener ikke, at ideen om at lade omverdenen være vidne til et direkte mord på nettet, er så original, at Untraceable kan påkalde sig copyrighten til det, og vi syntes, det passede fint ind i Broens plot, lyder det i avisen fra Hans Rosenfeldt, der er hovedforfatter til den dansk-svenske serie.

I den amerikanske gyser er det brugerne af hjemmesiden, der myrder offeret, som bliver tappet for blod, hver gang siden får et nyt klik.

- Havde vi taget klikkene med, ville man kunne tale om at plagiere, men jeg mener ikke, vi kommer for tæt på, lyder det videre fra Hans Rosenfeldt.

Læs også: Lie Kaas er med i Forbrydelsen 3

Nikolaj Scherfig, Broens danske afsnitsforfatter, mener heller ikke, at der var noget i vejen med onsdagens afsnit.

- Når man laver en TV-serie i 10 afsnit, kan man næsten ikke undgå, at noget vil ligne noget, som andre har lavet. Vi ville gerne bruge noget, der er i tiden, og kombinere et mord med nettet, siger han.

Sponsoreret indhold