Nyheder11. marts 2022

Enorm kø: Her skal du tjekke din årsopgørelse

Gider du heller ikke vente i en lang kø? Her er de bedste tidspunkter at tjekke din årsopgørelse på
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/170000.png
 Foto: Skærmd

Når årsopgørelsen med al sandsynlighed bliver gjort tilgængelig fredag aften, så kommer du nok ikke bare lige til at kunne gå direkte ind og se, om der er grønne eller røde tal.

Allerede fredag formiddag er der næsten 150.000 danskere i kø, og det selvom opgørelsen slet ikke er tilgængelig endnu.

Hvis du ikke gider den lange ventetid, så skal du slå koldt vand i blodet og tjekke det ellers altid spændende øjeblik på et andet tidspunkt.

- Hvis man vil tjekke sin årsopgørelse, når der er mindst kø, så er det godt at gå på i de sene aftentimer eller de allertidligste morgentimer, fortæller underdirektør i Skattestyrelsen Jan Møller Mikkelsen.

- Der vil der være mindst trafik på vores hjemmeside.

Åbner med al sandsynlighed fredag

Selvom du først officielt kan tjekke din årsopgørelse mand 14. marts, så har Skattestyrelsen for vane at teste deres systemer fredagen før den officielle åbning.

De seneste tre år er Skattestyrelsens systemer blevet testet omkring klokken 18, hvor der så er adgang til årsopgørelsen.

Er du nervøs for, om du skal betale penge tilbage, så kan Jan Møller Mikkelsen komme med en beroligende melding.

- Det er for tidligt at tale om, hvor mange danskere, der får penge tilbage. Det, vi erfaringsmæssigt ved, er, at cirka 75 procent af danskerne skal have penge tilbage, mens cirka 25 procent går i nul eller skal betale restskat, siger han.

- Det ved vi først henne omkring april, slutter han af.

Sponsoreret indhold