Enkeltstart i touren: Husker du Kyllingens katastrofe-etape?

Av, av, av! Det gik helt galt for Kyllingen på 20. etape i 2005

Av, av, av! Det gik helt galt for Kyllingen på 20. etape i 2005

Foto: All Over og Youtube.comI dag er Fuglsang, Mørkøv og de andre ryttere i Tour de France ude på en 54 kilometer lang enkeltstart. En distance som er noget længere end normalt, når cykelrytterne kastes afsted alene.

Det er den 20. etape af årets tour, og udover at være noget af en dræber kan placeringen i klassementet altså også afgøres i dag, hvor cykelstjernernes udholdenhed virkelig kommer på prøve.

At enkeltstart er en af de sværeste udfordringer på to hjul, kan Michael Rasmussen skrive under på. Som de fleste tour-entusiaster nok kan huske gik det nemlig grueligt galt, da han tilbage i 2005 begav sig ud på den 20. etape.

LÆS OGSÅ: Michael Rasmussen skal skilles

LÆS OGSÅ: Kyllingen indgår hemmelig millionaftale med cykelhold


Allerede efter fire kilometer på asfalten styrtede han første gang, hvorefter det kun gik ned ad bakke. I overført betydning forståes.

For der var ikke andet end problemer for Kyllingen den dag, og efter endnu et styrt, der gik en tur over styret og ned i grøften, to hjulskift og to cykelskift endte han på en 77. plads på etapen og rykkede fra en podieplads til nummer syv.

Se eller gense klippet fra Michael Rasmussens katastrofe-enkeltstart herunder:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close