Nyheder19. januar 2022

England skrotter coronarestriktioner fra næste uge

Den britiske premierminister Boris Johnson vil ophæve de fleste restriktioner, fordi Omikron-smitten har toppet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, siger i parlamentet, at de fleste restriktioner mod covid-19 vil blive ophævet i England. Det sker i næste uge.

Det betyder, at folk ikke længere skal bruge mundbind de fleste steder, hvor det har været påkrævet. Folk behøver ikke længere at arbejde hjemme, og man dropper coronapas. Det rapporterer BBC og AFP.

Johnson henviser til, at smitten med varianten omikron har toppet.

- På grund af den ekstraordinære kampagne med et ekstra stik, så kan vi vende tilbage til plan A i England og tillade, at reglerne for plan B udløber, siger han i parlamentet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega767785_008.jpg
 Foto: MEGA

Boris Johnson er i disse dage havnet i en shitstorm, fordi han holdt fester, mens resten af landet var under lockdown. Foto: MEGA

I sidste måned gik England over til Plan B. Dengang var det ifølge Johnson for at kunne stå imod en "flodbølge" af smitte med omikronvarianten.

De lettelser, som premierministeren har bebudet, ses som en indrømmelse over for hans kritikere.

De er vrede, efter at en serie af afsløringer har vist, at der i Johnsons embedsbolig i Downing Street blev holdt fester, mens resten af England var underlagt strenge coronakrav. Nemlig at undgå kontakt med andre mennesker.

Under spørgetimen i parlamentet onsdag opfordrer oppositionen og et prominent medlem af De Konservative, David Davis, Johnson til at træde tilbage.

I en erklæring før mødet i parlamentet bekræftede Johnson, at obligatorisk visning af coronapas i natklubber og ved store arrangementer vil blive ophævet. Men arrangører kan - hvis de ønsker det - forsat kræve at se coronapas.

Fra torsdag skal skolelever i de ældre klasser heller ikke længere bære mundbind i klasseværelserne.

Johnson siger, at regeringen agter at fjerne kravet til folk om at isolere sig, efter de er testet positive for covid-19.

132.664 er siden pandemiens start for knap to år siden døde i England med covid-19. Det opgør Johns Hopkins universitet i USA.

Skotland, Wales og Nordirland er omfattet af deres egne coronaregler.

Sponsoreret indhold