Nyheder 10. april 2015

En hel by synger for dronningen

I anledningen af Dronning Margrethes fødselsdag går hele Fredensborg by sammen i traditionsfyldt fakkeloptog
Dronning Margrethe på balkonen med prinsgemalen
Dronning Margrethe på balkonen med prinsgemalen
Foto: All Over PressDronning Margrethe har en helt særlig plads i mange danskeres hjerter. Det har hun især hos borgerne i Fredensborg, og denne fredag aften bliver en helt særlig for byens borgere. Dronning Margrethe og prins Henrik skal nemlig bydes velkommen til Fredensborg Slot.

Siden 1916 har det været en fast tradition, at byde regentparret velkommen med et fakkeltog, men i år er det alligevel anderledes. Fakkeltoget bliver større end normalt, for dronningens 75-års fødselsdag skal også fejres.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe tager forskud på fødselsdagen

- Vi starter fødselsdagsugen for dronningen, så det er noget helt særligt. Jeg tror, at det bliver et tilløbsstykke i år. Vi har i hvert fald købt 1500 fakler, så vi får en festlig aften, siger Jes Petersen, der er formand for Fredensborg Handels- og Håndværkerforening, som står for arrangementet til Newspaq.

LÆS OGSÅ: Sammenligner Dronning Margrethe med berygtet diktator

Byen er pyntet op til fest med æressøjler, der er dekoreret med dronningens fødselsdagsmonogram og margueritter, der er dronningens yndlingsblomst. I dagens anledning har Fredensborgs gamle præst skrevet en helt personlig fødselsdagssang til dronningen, som vi blive opført af Fredensborg Slotskirkes pigekor. Borgmesteren slutter arrangementet af med en tale til regentparret.

- Hvis vi ikke havde slottet her i Fredensborg, så havde vi ikke rigtigt noget. Hun er en helt særlig dronning, og når hun takker for optoget kommer det lige fra hjertet, siger Jes Petersen til Newspaq.

Under optoget bliver der klappet og råbt hurra i store stil. Anne Larsen, der ejer Fredensborg Brødhus og Café, er en af de mange borgere, der glæder sig til i aften. Det er anden gang, at hun deltager i det store optog.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe med i live-show

- Der er en helt specielt stemning under fakkeltoget, som jeg ikke rigtigt kan forklare. Jeg har også lovet min datter, at vi skal med, og hun glæder sig rigtig meget, siger Anne Larsen til Newspaq.

Normalt plejer optoget at symbolisere, at regentparret flytter ind på Fredensborg Slot. I år er det dog anderledes, for det royale par bor allerede på slottet, fordi Amalienborg er under renovering.

Sponsoreret indhold