Nyheder6. februar 2023

En af de yngste nogensinde: 9-årig dreng dimitterer fra high school

David Balogun på 9 år er den yngste, der nogensinde har modtaget et eksamensbevis fra high school
Niårige David har brugt meget tid med at studere foran sin computer - og de mange timer har nu betalt sig, når han, som en af de yngste nogensinde, kan stå med sit eksamensbevis. 
Niårige David har brugt meget tid med at studere foran sin computer - og de mange timer har nu betalt sig, når han, som en af de yngste nogensinde, kan stå med sit eksamensbevis.
 Foto: Ritzau Scanpix/WGAL-TV

De fleste niårige bruger deres tid på at klatre i træer, og når matematiktimen starter, sidder de og kæmper med simpel hovedregning, som de stadig er ved at lære.

Men sådan er det ikke for David Balogun fra Pennsylvania. Han har nemlig haft travlt med at gå til eksamen, så han kunne færdiggøre high school som blot niårig.

Det skriver The Guardian.

Drømmer stort

Han har fået onlineundervisning hjemmefra via Reach cyber charter school, og han er nu en af verdens yngste til få et eksamensbevis. Kun den seksårige Michael Kearney, der dimitterede fra high school i 1990, klarede det endnu hurtigere end David.

David foramn sin studieplads. 
David foramn sin studieplads.
 Foto: WGAL

Den lokale tv-station WGAL talte med dimittenden i lørdags, og der kunne han afsløre, at han allerede ved, hvad han vil bruge sit eksamensbevis til.

– Jeg vil gerne være astrofysiker. Jeg vil studere sorte huller og supernovaer.

Alle støtter

Begge forældre har også avancerede akademiske grader, men de fortæller, at det også er udfordrende at opfostre et barn med sådan en ekstraordinær intelligens.

– Han er en niårig med en hjerne, der har en kapacitet til at forstå meget mere end hans jævnaldrende. Og nogle gange mere end mig, fortæller hans mor Ronya.

David fortæller, at hans lærere har været en god støtte, og de har hjulpet ham med at blive ved med at udvikle sig fagligt. Og rosen er gengældt, for hans lærere har også kun rosende ord at sige om den lille dreng med den store hjerne.

– David er en inspirerende dreng, bestemt en der får en til ændre den måde, man tænker undervisning på, fortæller hans videnskabslærer Cody Derr til tv-stationen.

Sponsoreret indhold