Nyheder29. august 2007

EN ÆGTE THOR

Dengang statsministeren hed Poul Nyrup Rasmussen, talte man på Christiansborg om en ”ægte Nyrup”. Udtrykket var ikke ment som en ros og blev anvendt, når en eller anden havde dummet sig..
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/leder35web-jpg.jpg

I dag er Nyrup så eksporteret ud i Europa, hvor han - dog ubemærket af de fleste andre end han selv - giver den i rollen som statsmand.

Men som man synger: "For de gamle, som faldt, er der nye overalt". Sandt er det i hvert fald, at Nyrup har fået sig en værdig arv-tager på Christiansborg.

Navnet er Thor Pedersen - virkelig en sand mester udi kvaje-disciplinen. Ingen over og ingen ved siden af finansministeren. Betegnelsen en "ægte Nyrup" kan nu erstattes med en "ægte Thor".

Allerede for et år siden demonstrerede finansministeren sin uovertrufne evne til at sige det forkerte på det forkerte tidspunkt. Pavestolt proklamerede han, at Danmark kunne købe hele verden. Intet mindre.

Se, den udtalelse syntes statsministeren nok var en kende generende - al den stund, at han nogle uger senere skulle ud at forklare danskerne om alt det, staten ikke har råd til.

Og for tre dage siden brillerede finansministeren så igen med en ægte Thor. Kækt fastslog han, at politibetjente, sygeplejersker, skolelærere ikke har den mindste grund til at jamre - de får en glimrende løn. Mente altså Thor.

Én ting er den indbyggede provokation i, at det er en mangemillionær med sit på det tørre, der på denne måde slår ud med armene og bagatelliserer hårdtarbejdende danskeres problemer med at få pengene til at slå til. Nok så slemt (for regeringen) er det, at en af de centrale ministre udviser en så eklatant mangel på politisk situationsfornemmelse.

Fogh kan græmme sig. Mens Thorning kan knibe sig i armen og spørge: - Kan jeg virkelig være så heldig?

Sponsoreret indhold