Nyheder26. januar 2016

Efter grandprix-drama: Emmelies sang frikendt

Sangerinden Anja Nissen får alligevel lov at stille op med sangen "Never Alone" i det danske melodigrandprix
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-76188.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Det var lige ved, at danskerne kun havde ni sange at vælge imellem, når det danske bud på en melodigrandprix-vinder skal findes den 13. februar i Horsens.

Sangen "Never Alone", der skal synges af Anja Nissen, og som den tidligere danske Eurovision-vinder Emmelie de Forest står bag, har sangskriveren nemlig selv optrådt med, og det kan stride mod de regler, som European Broadcasting Union (EBU), der afholder den store europæiske konkurrence, har nedfældet.

Men sent mandag aften fik underholdningsredaktør i DR, Jan Lagermand Lundme, besked fra det, der bedst kan betegnes som EBU's bestyrelse, og meldingen er, at sangen er godkendt til konkurrencen.

- Den er med, og alt er godt, fortæller Jan Lagermand Lundme til Ritzau Fokus.

- Vi har fået den tjekket af en referencegruppe, der er nedsat af EBU til at håndtere den slags, og de har vurderet, at den godt kan være med, og at der ikke er nogle problemer, siger underholdningsredaktøren, der har overbragt nyheden til sangerinden Anja Nissen, der skal fremføre sangen i Dansk Melodi Grand Prix.

[node:aller-related-content]

- Hun er lykkelig, hun er glad for, at hun kan koncentrere sig om sin optræden, siger Jan Lagermand Lundme, der også selv bifalder EBU's beslutning.

- Jeg synes, det er fedt, at der er 10 numre at vælge imellem for danskerne. De 10 sange er jo blevet valgt, fordi, vi mener, de har en chance for at vinde Eurovision, og fordi de repræsenterer en mangfoldighed, siger han.

Set i bakspejlet mener han ikke, at DR kunne have gjort noget for at forhindre den opståede tvivl om sangens berettigelse i grandprixet.

- Jeg tager det selvfølgelig på mig, men jeg tror, det havde været svært at gøre noget anderledes, siger han.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2016 findes i Horsens den 13. februar.

Sponsoreret indhold