Emmelie de Forest: Æret med stor pris

Det har ikke været småt med annerkendelse for Emmelie de Forest det seneste år

Det har ikke været småt med annerkendelse for Emmelie de Forest det seneste år

Foto: Dan Mariegaard"Only teardrops" strøg lige ind i både danskernes og europæernes hjerter og sikrede Emmelie de Forest og vores lille land i nord sejren ved Eurovision i år.

Nu kan sangerinden snart række endnu et trofæ i vejret.

Hun har nemlig vundet prisen som årets europæer 2013.

- Vi vil gerne sætte fokus på, at Europa er mere end Kommission, Ministerråd og politik. Det er i allerhøjeste grad også kultur, kulturel udveksling og forståelse. Emmelie er på smukkeste vis med til at samle Europa i Danmark, og på den måde gøre opmærksom på det europæiske kulturelle fællesskab, lyder det fra Europabevægelsens talsperson Stine Bosse.

Emmelie de Forest kæreste med 42-årig

- Emmelie har vist, at Danmark, selvom det er et lille land, virkelig har noget at bidrage med til Europa, og at vi kan vinde europæernes hjerter - og ører, forklarer næstformand i Europabevægelsen Jens Boe Andersen.

Tidligere har Angela Merkel, prins Henrik og Günter Grass vundet prisen - så Emmelie de Forest kommer i yderst fint selskab.

Egentlig skulle den unge sangfugl have modtaget sin pris i dag ved en reception - men som så meget andet i dag er den aflyst pga. stormen Bodil.

Emmelie de Forest giver sin vinder-kjole væk

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close