Nyheder20. oktober 2018

Roulade-ballade: Emil "saboteret" af DR

I aftenens afsnit af "Den store bagedyst" opstod der en situation, som aldrig før er set i bageteltet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2018-10-20_kl._13.57.40.png
 Foto: DR

Ingrediens-forbytning virker til at være det helt store tema i denne sæson af "Den store bagedyst".

Tidligere gjorde "Bagedyst"-deltageren Marianne sine mesterværks-frugttærter uspiselige, fordi hun ved et uheld forvekslede sukker med salt, og i aftenens afsnit var den så gal igen.

Afsnittets hemmelige udfordring går ud på, at amatørbagerne skal bage en roulade med fyld af flødeskum, mango, hindbær og chokolade, og der kommer et twist på udfordringen i form at, at deltagerne skal følge instruktionerne fra programmets dommere, Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo.

Derfor er ingredienserne til rouladen i forvejen målt op og stillet frem til deltagerne, så de ikke skal bruge tid på at fumle med vægt og decilitermål.

Men da bageteltets yngste deltager Emil, der har vundet mesterbager-titlen to gange, skal rulle sin roulade, finder han ud af, at noget er helt galt - dog kan han ikke sætte en finger på, hvad der præcis gør, at hans rouladebund er så umedgørlig.

- Det er fandeme mærkeligt, lyder det fortvivlet fra Emil, mens han forsøger at rulle sin roulade.

- Den er kold nok, men det er som om, den er blevet for sprød, konstaterer den dobbelte mesterbager.

- Jeg synes, min bund er blevet for sprød. Det er som om, den knækker. Jeg tror, æggehviderne har været for stive, lyder vurderingen fra Emil.

Men da dommerne smager på Emils roulade, får han endelig svar på, hvad der er gået galt - det er nemlig ikke hans fejl, at rouladen ikke er blevet, som den skulle være.

- Jeg tænker lige, vi skal have en pause, siger en alvorlig Markus Grigo, da han har smagt på Emils roulade.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0275328.jpg
 Foto: DR

Emils roulade bliver ikke som ventet, men det er ikke hans egen skyld. Foto: DR

Derefter holder dommerne og produktionen et "krisemøde" for at diskutere, hvad der er sket, og hvordan de griber situationen an.

- Der er sket en fejl. Jeg tror, der er nogen, der har byttet om på ingredienserne, siger Markus Grigo til producerne.

- Kan det være ham, der har begået den fejl?, svarer produceren igen.

- Det kan umuligt lade sig gøre, for der var de skåle, der var, konstaterer Katrine Foged Thomsen.

Det ender med, at Katrine Foged Thomsen må beklage over for Emil.

- Emil, der er sket en fejl, da vi skulle afveje tingene til dig. Du har fået kartoffelmel i stedet for florsukker, og det er det, vi kan smage, der er ingen sukker i din roulade, og det er IKKE din skyld, men det er vores skyld, forklarer "Bagedyst"-dommeren over for Emil.

- Så derfor bliver vi nødt til, når vi skal vurdere din roulade i dag, så bliver vi nødt til at gå ud fra, at du har lavet en bund, der var, som den skulle være, og så kigger vi på de andre del-elementer, og så laver vi en vurdering af dig, tilføjer hun.

Og den løsning er Emil godt tilfreds med:

- Jeg synes, dommernes løsning var meget fair. Jeg synes det er fint, de vurderer den som om, det var en vellykket bund frem for den mislykkede, fortæller Emil i programmet.

Emils sukkerløse roulade ender med at få en femteplads ud af otte mulige placeringer.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Emil, men han har ikke haft tid til at vende tilbage på vores henvendelser.

Sponsoreret indhold