Nyheder15. marts 2024

Emil Nielsen straffet for popularitet: Fik bøde

Efter storspil ved EM mærker Emil Nielsen, at hans popularitet i Danmark er vokset voldsomt
Emil Nielsen er blevet en yderst populær herre efter EM. 
Emil Nielsen er blevet en yderst populær herre efter EM.
 Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Emil Nielsen er tilbage på sin gamle hjemmebane i Aarhus, når håndboldlandsholdet lørdag møder Schweiz.

Men målmandens status er i dag helt anderledes, end dengang han sprællede mellem målstængerne som ungt talent i Århus Håndbold.

Efter en stribe store præstationer ved EM i januar er Emil Nielsen blevet en berømthed i håndboldens verden.

Det mærkede han tydeligt, da han et par uger efter EM-finalen var på besøg i Danmark med Barcelona for at møde GOG i Champions League.

- Det var virkelig intenst. Der var rigtig, rigtig mange, der gerne ville have billeder og autografer. Det var en fed oplevelse, og jeg valgte da også at sætte god tid af til det efter kampen, siger Emil Nielsen.

De fremmødte tilskueres store interesse kostede den 27-årige keeper et bidrag til holdets bødekasse.

- Jeg kom for sent til bussen og måtte betale en bøde for det. De andre på holdet syntes, det var meget sjovt. De kunne godt se, at det var en stor ting.

- Håndbold er en stor ting i Danmark, og i hvert fald større end det er i Spanien. Det vidste de jo godt. De havde jo også selv været til EM, og vidste hvad der var sket, siger Emil Nielsen.

Slutrunden i januar var den første, hvor Nielsen var den ene del af en dansk målmandsduo. Undervejs spillede han så stærkt, at han fortrængte den ellers urørlige Niklas Landin til udskiftningsbænken i finalen.

Med halvanden måneds afstand kalder han EM for "en sindssygt fed oplevelse".

- Det var jo nok mit gennembrud på landsholdet. Det har været det naturlige næste skridt.

- Jeg har været med til mange samlinger gennem årene, men har ikke haft en rolle til en slutrunde før. Jeg føler, jeg har været klar til det længe. Nu var det min tur, siger Emil Nielsen.

Lørdag kan han belave sig på at komme i centrum igen i de velkendte rammer i Aarhus. Selv om en testkamp mod Schweiz måske ikke umiddelbart lyder ophidsende, er målmanden spændt på oplevelsen.

- Jeg er kommet hjem. Jeg er jo fra Aarhus og har spillet i den hal, siden jeg var 11 år. Mine venner og familie kommer. Det glæder jeg mig helt vildt til, siger Emil Nielsen.

Sponsoreret indhold