Emil Erichsen om farfar: Vejrtrækningen er hårdt ramt

Emil Midé Erichsen

Emil Midé Erichsen

(Foto: Mikael Rieck)

Han er ude i noget dårligt vejr lige nu, lyder det fra Emil Erichsen om sin farfar, den 74-årige søfarer Troels Kløvedal.

I oktober 2016 offentliggjorde sejleren, at han er uhelbredeligt syg af lungesygdommen bronkiektasi samt af den sjældne og aggressive sygdom ALS, der langsomt lammer kroppen.

Men selv om han dengang gav sig selv maksimalt et halvt år at leve i, så er den seje sømand stadig ved godt mod.

– Han holder humøret højt, og han er simpelthen så sej, den gamle. Det er ikke til at sige, hvor lang tid han har igen, for den her sygdom kan ikke kureres. Det er en forfærdelig sygdom, lyder det fra barnebarnet, der er gået i Kløvedals fodspor som verdensomsejler.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Troels Kløvedal fejrede sin 75-års-fødselsdag med kæmpe fest for venner og familie i privaten i Ebeltoft.

74-årige Troels Kløvedal er hårdt ramt af sygdom, men han holder humøret højt, forsikrer Emil Erichsen. (Foto: All Over Press)

Troels Kløvedal er stadig skarp

Emil Erichsen besøgte sin farfar i sidste uge, og heldigvis har de mange oplevelser på Nordkaperen i alle ender af verden fået roen til at sænke sig over den syge mand.

– Troels synes, at han har oplevet alt det, han gerne ville, og det sidder han nu og nyder i fulde drag med familie og venner omkring sig. Jeg besøgte ham for to dage siden og havde en dejlig dag sammen med ham, siger Emil Erichsen.

Den frygtede sygdom har efterhånden ædt sig så meget ind på den legendariske sejler, at vejrtrækningen ifølge barnebarnet er hårdt ramt. Men på øverste etage er der heldigvis ingen problemer.

– Vi mailer meget sammen, og på skrift kan man ikke mærke sygdommen. Han er knivskarp. Han har lige sendt sin 18. bog – som hedder ”50 år med Nordkaperen” – ind til Gyldendal, lyder det med beundring i stemmen fra barnebarnet.

Læs mere om Emil Midé Erichsen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close