Nyheder 21. oktober 2021

EMA vil kigge på pille til behandling af coronasygdom

Et behandlingsmiddel mod corona skal evalueres af EU-tilsyn. Midlet har vist lovende resultater i forsøg
Foto: MEGA

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) vil i næste uge indlede en løbende evaluering af coronabehandlingsmidlet Molnupiravir. Det oplyser EMA torsdag.

Molnupiravir er en pille, der er udviklet af den amerikanske medicinproducent Merck. Ifølge Merck kan pillen halvere risikoen for alvorlig sygdom hos folk, der er smittet med coronavirus.

I et forsøg har Merck og samarbejdspartneren Ridgeback Therapeutics evalueret data fra 770 testpersoner.

Cirka halvdelen fik Molnupiravir, mens den anden halvdel fik et placebomiddel. Placebo er betegnelsen for et middel uden indhold af et virksomt stof. Testpersonerne ved ikke, om de får det ene eller det andet.

Alle var coronasmittede og havde udviklet symptomer inden for fem dage.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

7,3 procent af de testpersoner, der fik Molnupiravir, var blevet indlagt i løbet af de første 29 dage. Blandt de personer, der fik et placebomiddel, blev 14,1 procent indlagt på hospitalet i samme tidsrum.

Det var så lovende resultater, at forsøget blev afbrudt. Årsagen var, at myndighederne ikke følte, at det var etisk forsvarligt at blive ved med at give den ene halvdel af testpersonerne et placebomiddel.

EMA's rolle er at evaluere og overvåge brug af medicin i EU.

Det er blandt andet også EMA, der anbefaler coronavacciner til brug i EU. Det er herefter EU-Kommissionen, der står for en eventuel godkendelse.

Sponsoreret indhold