Nyheder25. august 2015

EM-helt kritiserer ”Sommeren 92”

Den længe ventede film om triumfen ved europamesterskabet halter på nogle områder, mener en tidligere spiller

Alle danskere kan huske, hvor de var den 26. juni 1992. Dagen hvor Danmark mirakuløst vandt EM-finalen. Historien om Danmarkshistoriens største sportspræstation er blevet filmatiseret i ”Sommeren 92”, som har premiere på torsdag.

En god og underholdende film, der dog ikke passer ved virkelighedens begivenheder på alle områder, mener Henrik ”Store” Larsen, som blev dansk topscorer ved slutrunden i Sverige.

Du kan se en trailer for filmen øverst i artiklen.

Især er forholdet mellem landstræner Richard Møller Nielsen og Laudrup-brødrene overdramatiseret, mener den tidligere angriber.

- Jeg vil være ked af, hvis folk nu husker det EM, som de kan se i filmen. Det tror jeg også, at Richard ville være. Han havde et bedre forhold til Michael og Brian, end de viser i filmen, tror jeg. De havde respekt for hinanden, siger Henrik ”Store” Larsen til Politiken.

Europamesteren er nu blevet mere skeptisk overfor film, der hævder at bygge på virkelige hændelser.

Instruktøren af ”Sommeren 92” forklarer, at filmen ikke er en faktuel gengivelse af begivenhederne dengang, men at målet har været at vise stemningen og relationerne på og omkring holdet.

[node:aller-related-content]

- Den enkelte scene har ikke nødvendigvis fundet sted på den måde, vi viser, men intentionen har været at repræsentere, hvad relationen og konflikten var f.eks. i forhold til Richard og Laudrup brødrene, siger instruktør Kasper Kofoed til avisen.

Hvis du trænger til en gensyn med det, der skete den fantastiske sommerdag for 23 år siden er der en gensyn her – bare find klaphatten frem igen.

Sponsoreret indhold