Nyheder26. januar 2008

EM-HÅNDBOLD: DANMARK I FINALEN

Lars Christiansen sikrede dansk sejr mod tyskerne i sidste sekund. Se finalen på TV2 søndag kl. 15.50

Efter fire semifinalenederlag ved de store mesterskaber siden 2002 lykkedes det lørdag endelig det danske landshold i herrehåndbold at spille sig finalen. Ved EM i Norge stod der i semifinalen 25-25 tre sekunder før tid, da Lars Christiansen køligt sendte et straffekast i nettet og sikrede den danske sejr. Danmark møder søndag i finalen Kroatien, som Danmark tidligere i turneringen har besejret med 10 mål.

Danmark fik en fornuftig start på kampen, men ved stillingen 7-5 til Danmark tog de danske spillere en lang pause. Tyskerne scorede kampens næste syv mål, og bagud 7-12 så det meget sløjt ud med hensyn til dansk finaledeltagelse.

Men det danske hold gik ikke helt ned og var ved pausen trods alt kun bagud med tre mål - 10-13. Fra anden halvlegs start vendte billedet. Lasse Boesen, der ikke scorede i første halvleg, fik held med sin afslutninger, og med et kvarter igen af kampen var Danmark pludselig foran med to mål. Resten af kampen blev en gyser, hvor holdene skiftedes til at have føringen, og kampens sidste mål blev afgørende.

Dermed er Danmark i sin første slutrundefinale siden 1967, hvor Danmark vandt sølv ved VM.