Nyheder3. september 2015

Elvis-familien sagsøger dansker

I Randers ligger der et Elvis-museum ved navn Graceland, men Elvis-arvinger forlanger, at det danske museum skifter navn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/graceland_-_thomas_laursen_-_web1.jpg
 Foto: Thomas S. Laursen

Hvis der er for langt til Memphis for at besøge Elvis’ sidste levested, Graceland, kan du bare tage nord for Aarhus for at besøge den danske pendant til samme sted. Men Elvis-arvingerne har fået nys om det danske Elvis-museum og hiver nu skaberen, Henrik Knudsen, i retten for at kræve, at han skifter navn på museet.

Det skriver DR.dk.

Elvis-selskaberne mener, at der kun er ét sted, der må bære navnet ’Graceland’, og det er det oprindelige sted i USA. Derfor bliver Henrik Knudsen sagsøgt for at krænke Elvis.

Men Henrik Knudsen tager dog det hele med ophøjet ro, selvom det umiddelbart ikke er et lille beløb, som Elvis-arvingerne forlanger.

[node:aller-related-content]

- I første omgang drejer det sig om 1,5 millioner kroner, men jeg tror ikke, det vil true vores eksistens. Sagen handler jo 'bare' om navnet - ikke om hele vores forretning, forklarer Henrik Knudsen.

Knudsen har allerede tabt sagen i Patent- og Varemærkenævnet og har nu valgt at anke til Sø- og handelsretten. Henrik Knudsen har nemlig ikke tænkt sig at tage den nemme løsning og skifte navn, når nu han har fået navnet ’Graceland’ registreret.

Det, der generer ’Graceland’-ejeren i Randers mest, er dog, at det for ham føles som at blive sagsøgt af det, han brænder mest for.

- Jeg prøver selvfølgelig at dedikere min tid til det, det handler om. Men det er klart - man kan jo ikke blive sagsøgt af det, man føler nærmest var familie og sige, at det ikke går mig på. Jeg er selvfølgelig frygtelig ærgerlig over, at det er sådan her, siger Henrik Knudsen.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-cta_facebook_116.png

Sponsoreret indhold