Elprisen falder – men hvad sker der, hvis vi alle tænder for strømmen kl. 14.00?

Det kan godt betale sig at sætte gang i opvaskemaskinen, tørretumbleren eller sågar bilopladeren onsdag eftermiddag,
Her vil elprisen nemlig lyde på knap 0,2 øre pr. kilowatt-time, og det betyder, at danskerne endelig kan spare lidt på elregningen. Men hvad kan der egentlig ske, hvis alle flytter elforbruget til i eftermiddag? Kan elnettet overhovedet holde til det?
Det har Dagbladet Ringkøbing-Skjern spurgt Jakob Møller, der er direktør for elselskabet RAH, om.
– Jeg tvivler
– Det er de færreste, der er hjemme klokken 14.00, og jeg tvivler på, at folk kører elbilen hjem for at lade den op på det tidspunkt, så det bliver ikke noget problem. Det gør det heller ikke i industriområderne, hvor ledningsnettet er bygget til langt større belastninger end i parcelhusområderne, siger han fortrøstningsfuldt til mediet.
Havde den billige elpris derimod fundet sted omkring spisetid, og havde vejret været præget af frost, ville direktøren dog være en anelse mere nervøs.
Det kunne nemlig godt give belastninger i elnettet og særligt de steder, hvor ledningerne er tyndest som i sommerhusområdet, siger Jakob Møller.
Onsdagens lave elpriser er et resultat af, at store dele af Europa har været ramt af blæsevejr de seneste dage, hvilket har fået vindmøllerne til at køre.
Og som det ser ud lige nu, forventes det da også, at priserne vil vare ved frem til weekenden.
Man skal dog være opmærksom på, at prisen kun er den rå elpris, og der derfor kommer en elafgift og en transportpris oveni.