Nyheder29. marts 2024

Elon Musk lancerer opgraderet version af chatrobotten Grok

Ny version af Grok vil ifølge xAI kunne konkurrere med den nyeste ChatGPT og endda slå den på et parameter

Visse betalingsbrugere på Elon Musks sociale medie, X, det tidligere Twitter, vil i de følgende dage få adgang til en ny version af chatbotten Grok, som er udviklet af Musks selskab for kunstig intelligens, xAI.

Det oplyser xAI i en pressemeddelelse natten til fredag dansk tid.

Grok-1.5 kommer med en række forbedringer i forhold til den første version af chatbotten, som blev udgivet sidste år.

- En af de mest bemærkelsesværdige forbedringer i Grok-1.5 er ydeevnen i programmeringsmæssige og matematiske opgaver, lyder det i pressemeddelelsen fra xAI.

Den nye version af Grok scorer ifølge xAI markant bedre end sin forgænger i en lang række stresstest, hvor den på flere parametre er helt oppe og konkurrere med ChatGPT-4, som er førende i industrien.

I stresstesten HumanEval, som tester, hvor god en chatbot er til at løse programmeringsopgaver, slår Grok-1.5 sågar ChatGPT-4 iføge xAI.

Det hører dog med til historien, at der sammenlignes med den GPT-4-version, som var aktuel i maj sidste år. GPT-4 er blevet opdateret flere gange siden.

Elon Musk sagde ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligere på måneden, at han agtede at udgive Grok i open source-form.

Open source-software er en type computerprogrammer, hvor selve kildekoden, som programmet udgøres af, ligger tilgængelig på nettet.

En ferm computerinteresseret vil i teorien dermed kunne ændre på kildekoden og sende sin egen version af chatbotten på gaden.

Grokprojektet er ifølge Musk født ud af ønsket om at skabe et alternativ til Googles chatbot, Gemini, og ChatGPT, som drives af det microsoftstøttede selskab OpenAI.

Grok hører under xAI, som Musk stiftede sidste år. XAI skal ifølge Musk være en platform for "maksimalt sandhedssøgende kunstig intelligens".

Sponsoreret indhold