Nyheder13. december 2022

Elon Musk dropper tillids- og sikkerhedsråd for Twitter

Et møde i Twitters tillids- og sikkerhedsråd blev mandag aflyst. Nu er rådet opløst
Elon Musk og Twitter
Et råd bestående af omkring 100 organisationer havde indtil mandag til formål at gøre Twitter til et mere sikkert sted. (Arkivfoto).
 Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Twitter med Elon Musk i spidsen har besluttet at nedlægge det sociale medies tillids- og sikkerhedsråd.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Rådet, der består af omkring 100 organisationer, har haft til formål at adressere hadtale, udnyttelse af børn, selvmord, selvskade og andre problemer på platformen.

Tillids- og sikkerhedsrådet skulle have haft et møde med repræsentanter fra Twitter mandag aften.

Kort inden mødet informerede Twitter på e-mail rådet om, at Twitter ville opløse rådet. Det fortæller flere af rådets medlemmer til AP.

De medlemmer, der udtaler sig til AP, er anonyme, fordi de frygter konsekvenserne ved at stå frem. De har delt billeder af e-mailen fra Twitter med AP.

I e-mailen står der blandt andet, at "Twitter reevaluerer, hvordan man bedst kan få eksternt indblik", og skriver, at "rådet er ikke den bedste struktur til at opnå det".

- Vores arbejde med at gøre Twitter til et sikkert og informativt sted kommer til at gå hurtigere og være mere aggressivt end før, og vi vil fortsat byde jeres idéer til, hvordan man kan nå dette mål velkomne, lyder det i e-mailen, der er signeret "Twitter".

Tillids- og sikkerhedsrådet arbejdede på frivillig basis og skulle hjælpe Twitter med at bekæmpe chikane og had på det sociale medie. Det havde dog ingen magt til at træffe beslutninger på Twitters vegne og var ikke involveret i enkeltsager om indhold på platformen.

Da Musk i oktober overtog ejerskabet af Twitter, sagde han, at han ville danne et nyt råd til moderation af indholdet på Twitter.

Det er dog ikke blevet til noget.

Ifølge AP var der i sidste uge tre medlemmer af rådet, der trak sig. I en offentlige udtalelse sagde de, at "i modsætning til, hvad Elon Musk siger, så er Twitters brugeres sikkerhed og velbefindende nedadgående".

Sponsoreret indhold