Nyheder11. oktober 2023

Ekstremt heltemod: 25-årig israelsk kvinde redder hel landsby fra Hamas-angreb

Inbar Lieberman formåede tilsyneladende at holde hovedet koldt, da den militante gruppering Hamas invaderede den israelske Kibbutz, hvor hun befandt sig. Nu får hun massiv opmærksomhed for sit utrolige heltemod
Selv skød og dræbte Inbar fem terrorister, mens de andre tog livet af 20 over en periode på fire timer. Mange mener, at hun alene havde ansvaret for hele byens overlevelse
Selv skød og dræbte Inbar fem terrorister, mens de andre tog livet af 20 over en periode på fire timer. Mange mener, at hun alene havde ansvaret for hele byens overlevelse
 Foto: Facebook, Inbar Lieberman

Hun er blot 25 år gammel.

Og Inbar Liebermans sociale medier tegner da også et billede af en helt almindelig kvinde i midten af 20’erne, der hygger sig med veninder, klæder sig pænt på til fest, eller tager ud i naturen enten sammen med sin hund eller på hesteryg.

Men hvad man også bør vide om den unge kvinde, er, at hun er en del af den lokale sikkerhedsgruppe i den israelske kibbutz kaldet Nie Am, som hun har boet i siden december 2022.

Og når man hører om hendes snarrådighed i lørdags, da terrorgruppen Hamas gik til angreb, så giver det rigtig god mening, at Lieberman var en del af denne sikkerhedsenhed.

Hos blandt andet Daily Mail kan man læse, hvordan Inbar Lieberman vågnede op til nogle andre lyde end dem, som hun og de andre beboere i lokalsamfundet omkring halvanden kilometer fra Gazastriben var vant til.

Den 25-årige kvinde skyndte sig at ile mod våbenskabet, hvorefter hun delte skydevåben ud til tolv andre medlemmer af landsbyens sikkerhedsteam.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-11/322176298_3306019879650961_359273754644327852_n.jpg
Inbar Lieberman (anden fra venstre) levede indtil lørdag morgen et tilsyneladende helt almindeligt liv - her i skønt selskab med tre veninder i januar.
 Foto: Facebook, Inbar Lieberman

Tænkte hurtigt - og delte våben ud

Det lyder på beretningen om den modige israelske kvinde, som om hun har en uforlignelig evne til at holde det kølige overblik, for i forbindelse med angrebet fik hun også placeret sine medbeboere i strategiske positioner rundt om i kibbutzen.

Selv skød og dræbte Inbar fem terrorister, mens de andre tog livet af 20 over en periode på fire timer.

Således lykkedes det den 25-årige Lieberman og de andre landsbybeboere at forvandle kibbutzen til en fæstning, der var stort set umulig at trænge ind i, mens de omkringliggende af slagsen som bekendt led meget større tab.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-11/17992015_10211592937812104_497575828292542370_n.jpg
Hun ligner en helt almindelig pige - der kan lide at tage i byen med venner i weekenden - men Inbar havde en ganske anderledes og livsændrende lørdag morgen, da hun pludselig fandt sig selv i spidsen for en dræbende sikkerhedsgruppe, der måtte forsvare sig mod Hamas' angreb.
 Foto: Facebook, Inbar Lieberman

Et stenkast – lidt længere sydpå - fra Nie Am lykkedes det for eksempel omvendt Hamas-krigere at dræbe mindst 180 israelere i Be’ri.

Denne blodige infiltration af kibbutzen fik siden tilnavnet ”Massakren i Be’eri”, da både kvinder, børn og ældre blev henrettet i deres hjem og på åben gade. Det skriver israelske medier som Times of Israel, Haaretz og i24News.

I en anden af de traditionelle kibbutzer langs Gaza, Reim, var dødstallet oppe på 260.

Mourners gather around the grave of May Naim, 24, during her funeral in Gan Haim, central Israel, Wednesday, Oct. 11, 2023. Naim and at least 260 more Israelis were killed by Hamas militants on Saturday at a rave near Kibbutz Re'im, close to the Gaza Strip's separation fence with Israel as the militant Hamas rulers of the territory carried out an unprecedented, multi-front attack that killed over 1, 000 Israelis. (AP Photo/Francisco Seco)
Onsdag var sørgende familie og lokale samlet for at begrave den kun 24-årige May Naim, som var blandt de dræbte israelere tæt ved kibbutzen Reim. Det afgrænsede lokalsamfund ligger i det centrale Israel ikke langt fra Gaza, og her blev i alt 260 mennesker dræbt af Hamas.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Det israelske medie Maariv Daily skriver, at det var Inbals modige beslutninger om ikke at vente yderligere, før de forsvarede sig mod Hamas-gruppen, der reddede alle beboernes liv.

– Når alt dette er overstået, så vil denne kvinde modtage Israel Prize, skriver de.

Lørdag morgen brød den langvarige konflikt omkring Gazastriben ud med en sjælden voldsom kraft, da den palæstinensiske, islamistiske bevægelse Hamas indledte et storstilet angreb.

Flere end 900 israelere er blevet dræbt, mens gengældelsesangrebene på Gazastriben har kostet flere end 687 menneskeliv.

Sponsoreret indhold