Nyheder8. oktober 2022

Eksplosion på tankstation: Dødstallet stiger

Ti meldes nu døde efter en eksplosion på en tankstation i Irland
Tankstation
Politiet i den irske landsdel Donegal fortsætter lørdag med at lede efter overlevende ved en tankstation, som eksploderede fredag i landsbyen Creeslough. Foreløbig er ti fundet døde.
 Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Antallet af personer, der har mistet livet ved en eksplosion på en tankstation i Irland, er lørdag eftermiddag steget til ti, oplyser politiet.

Blandt de dræbte er to teenagere og en yngre pige.

Eksplosionen skete i en boligblok i landsbyen Creeslough i det nordvestlige Irland fredag eftermiddag.

Tidligere natten til lørdag blev dødstallet opgjort til tre. Lørdag formiddag var det steget til syv. Siden blev der fundet yderligere tre omkomne.

Alle ofre er fra lokalområdet, meddeler politiet.

Politiet i Donegal siger, at man lørdag fortsætter med at lede efter eventuelle overlevende. Foreløbig er otte personer blevet kørt på hospitalet med skader. En af dem er i kritisk tilstand.

Der er indtil nu ikke en forklaring på, hvorfor eksplosionen skete. Men politiet siger, at meget tyder på en ulykke.

– Vi må bevare et åbent sind som politi i den måde, vi efterforsker dette. Men vores oplysninger på dette tidspunkt peger i retning af en tragisk ulykke, siger politikommissær David Kelly på en pressekonference.

Billeder fra ulykkesstedet viser, hvordan en boligblok, der lå oven over tankstationens butik, har fået blæst vægge ud. Taget er delvist kollapset.

En parkeringsplads foran, hvor adskillige biler holder parkeret, er overstrøet med glas og murbrokker.

Avisen Irish Times skriver, at der i boligblokken bor unge lokale familier.

Sinn Fein-politikeren Pearse Doherty har på stedet udtalt, at det var en "katastrofal eksplosion" på et "meget travlt sted". Tankstationen er den eneste butik i landsbyen, og den huser også posthuset og frisører.

– Det er en stille, sammentømret landsby, og det er den eneste butik i byen, sagde han fredag og tilføjede:

– Kvart over tre flænsede en massiv eksplosion, som kunne høres milevis væk, bygningen.

Den irske premierminister, Micheál Martin, har udtrykt sin sympati med de dødes pårørende og lokalsamfundet. Han kalder det den "mørkeste dag for Donegal og hele samfundet".

Sponsoreret indhold