Nyheder22. november 2022

Ekspert om sigtet plejehjemsansat: Står til 12 års fængsel, hvis hun bliver dømt

Den tidligere plejehjemsansat står til en høj straf, mener lektor i sundhedsjura
Det var i Plejecenter Tirsdalen tæt ved Randers, at den sigtede kvinde arbejdede. Hun er i dag blevet sigtet for et drab og tre drabsforsøg. 
Det var i Plejecenter Tirsdalen tæt ved Randers, at den sigtede kvinde arbejdede. Hun er i dag blevet sigtet for et drab og tre drabsforsøg.
 Foto: Ritzau Scanpix

Når han hører, hvad den fængslede kvinde i sagen nu er tiltalt for, er han klar i mælet.

- Hvis hun bliver dømt, står hun til 12 års fængsel. Det er en alvorlig sag, og vi er på den helt høje klinge rent strafferetslig, siger lektor i sundhedsjura på Syddansk Universitet Kent Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har fulgt sagen fra plejehjemmet tæt, og at politiet nu vurderer, at der er nok beviser til at rejse tiltale mod kvinden, bestyrker ifølge sundhedsjuristen mistanken mod hende.

- Hun kan have misbrugt den tillid, man bør have til en sundhedsperson, og hun har givetvis udnyttet sin adgang til medicin og patienterne, siger Kent Kristensen.

Brudt helt sammen

Kvindens forsvarer Henrik Garlik fortæller, at tiltalen påvirker hende meget.

- Hun er helt brudt sammen og meget påvirket af anklagerne, siger Henrik Garlik til TV2 ØSTJYLLAND.

- At man sidder varetægtsfængslet i en retsbygning, og så får at vide, at man er tiltalt for et drab og syv drabsforsøg er naturligvis hårdt, fortsætter han.

Forsvareren slår samtidig fast, at kvinden nægter sig skyldig.

Østjyllands Politi har efterforsket sagen siden begyndelsen af marts, og det er den, der nu er baggrunden for, at man har rejst tiltale mod kvinden.

- Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet under efterforskningen, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden, siger specialanklager ved Østjyllands Politi, Jesper Rubow, i en pressemeddelelse.

- Hun er tiltalt for et manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling. Derudover tiltales hun blandt andet også for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet. Nu er det op til retten at vurdere sagen, lyder det videre fra anklageren.

Ifølge anklageskriftet var det den 26. februar, at den tiltalte under sit arbejde på plejehjemmet gav en ældre beboer et lægemiddel, der endte med at føre til hendes død nogle dage senere.

Det var også den 26. februar, at kvinden ifølge tiltalen gav de tre andre beboere farlig medicin, så de efterfølgende måtte indlægges. De øvrige drabsforsøg, som de tre beboere blev udsat for, fandt ifølge tiltalen sted i begyndelsen af marts.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen, før den har været for retten. Sagen kommer til at køre som en nævningesag ved retten i Randers over flere retsmøder i januar og februar.

Den tiltalte kvinde har under hele sagen været omfattet af navneforbud, så der kan ikke oplyses yderligere om hende.

Sponsoreret indhold