Nyheder5. august 2023

Ekspert om Højlunds skifte: Det er en chance han må tage

Rasmus Højlund er Manchester United-spiller, men havde haft godt af et år mere i Atalanta, mener Morten Bruun.
Lørdag blev det officielt, at Rasmus Højlund er blevet købt af af Manchester United.
Lørdag blev det helt officielt, at Rasmus Højlund er blevet købt af af Manchester United.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Efter vildt klubskifte: Nu taler Rasmus Højlund for første gang

For halvandet år siden fik han ikke meget spilletid i FC København, men nu skal Rasmus Højlund til at lave mål for Manchester United, som lørdag præsenterede den danske landsholdsangriber som ny spiller i klubben.

Det er gået hurtigt for Højlund, der efter sit farvel i FCK har spillet et halvt år i østrigsk fodbold og det seneste år i italienske Atalanta.

Morten Bruun, der er tidligere landsholdsspiller og nuværende ekspert på TV 2 Sport, kan godt forstå, at Højlund skifter til Manchester United. Men Morten Bruun havde gerne set, at Højlund var blevet et år mere i Atalanta.

- Det er et godt skifte for Højlund. Jeg gider ikke bare være den sure mand fra Muppet Show, for der er bare nogle chancer her i livet, som du skal tage. Og så må du tage de udfordringer og problemer, der kommer derefter.

- Men det giver stadig god mening at spørge sig selv, om Højlund kommer til at spille så meget for Manchester United. Den tvivl har jeg helt sikkert, siger Morten Bruun.

Han sammenligner Højlunds karriere med Erling Haalands. Den norske angriber blev i den seneste sæson suveræn topscorer i Premier League i sin debutsæson for Manchester City.

- Haaland kom til Premier League med en noget anden ballast, i og med at han havde ødelagt den tyske Bundesliga i to og en halv sæson, inden han skiftede til Manchester City.

- Det har Højlund ikke. Han har spillet én sæson i Serie A, og han har gjort det godt, men Højlund har ikke ødelagt Serie A. Jeg havde gerne set, at han havde brugt et år mere i Atalanta for at etablere sig yderligere.

- Men nu er det i august 2023, at tilbuddet er kommet, og det er ikke sikkert, at det ville komme igen, så jeg har 100 procent forståelse for Højlunds ønske om skiftet. Jeg er dog spændt på, hvor meget spilletid han får i Manchester United og i hvilke kampe, siger Morten Bruun.

Meget afhænger af Marcus Rashford, vurderer Morten Bruun med henvisning til den engelske landsholdsangriber.

- Rashford er langt bedre end Højlund, så det kommer an på, hvor Rashford bliver brugt mest.

- Hvis Rashford skal spille helt fremme, bliver det svært for Højlund, men hvis Rashford skal spille på kanten, og det er min umiddelbare tanke, så er der gode muligheder for spilletid til Højlund, vurderer Morten Bruun.

Den danske landsholdsangribers kontrakt med Manchester United løber til sommeren 2028.

Sponsoreret indhold