Nyheder20. maj 2015

Ekspert om Eurovision: Østeuropa var vores forhindring

Danmarks bidrag til Eurovision var for gammeldags og så var vi uheldige at komme i semifinale med så mange østeuropæiske lande, mener ekspert
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/web1_anti_social_media_aop.jpg
 All Over Press

Sangen var for gammeldags, den appellerede ikke bredt nok og så var det sort uheld, at Danmark endte i en semifinale med ekstraordinært mange østeuropæiske lande.

Forklaringerne er mange, hvis man spørger Johann Sørensen, der er formand for den officielle danske melodi grand prix-fanklub, hvorfor det ikke lykkedes Anti Social Media og sangen "The Way You Are" at gå videre til finalen i Eurovision.

- Semifinalen var ulige, fordi der var rigtig mange østeuropæiske lande i denne i forhold til den anden, der bliver afholdt på torsdag. De har stemt på hinanden, forklarer Johann Sørensen.

Han mener ikke, at Danmark kunne have gjort noget for at ændre de europæiske tv-seere og fagjuryers stemmer.

[node:aller-related-content]

- Så skulle vi have sendt en helt anden sang. Vi vidste jo godt, at vi tog en chance med denne her for den er sådan lidt gammeldags og retro-agtig, og det er åbenbart ikke det, Europa vil have.

- Sangen appellerer ikke til en bred målgruppe, som Emmelie de Forest, der vandt det europæiske Melodi Grand Prix i 2013, gjorde. Hun havde også et flot sceneshow, hvorimod en bandopstilling ikke rigtig er nok, siger han.

Det er første gang siden 2007, at Danmark ikke har en deltager med ved finalen.

- Det er så ærgerligt, vi har jo været en fast del af det fine selskab i mange år. Men jeg havde set det komme, og hvis vi var gået videre, havde det været på det yderste mandat. Jeg havde været mere overrasket, hvis det var lykkedes, siger fan-formanden.

Nu hepper han i stedet på vores naboer.

- Vi må heppe på Sverige i stedet, for så ved vi, at vi vinder næste år, siger han med hentydning til, at det to gange er lykkedes for Danmark at hive en Eurovision-sejr hjem i vores broderland.

Finalen i Eurovision afholdes lørdag.

Sponsoreret indhold