Nyheder2. juni 2016

Ekspert: Exit er et brødretab i Lukas Graham

At pianist Kasper Daugaard forlader Lukas Graham er som at miste en bror, og han bliver svær at erstatte, mener musikekspert Henrik Milling
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-90298.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Det store internationale gennembrud, som danske Lukas Graham har sparket døren ind til, bliver i fremtiden uden pianisten Kasper Daugaard. Det annoncerede han i en pressemeddelelse onsdag.

Og det er ikke blot en tilfældig keyboardspiller, gruppen mister, vurderer Henrik Milling, der er musikekspert og i mange år har været radiovært på DR.

- Jeg kender Lukas Graham godt nok til at sige, at de er en ret sammentømret gruppe, og det er en kæmpe ting, at de mister et medlem. Kasper Daugaard banker ikke bare akkorder af. Det er en af brødene, der siger farvel, forklarer han.

I onsdagens pressemeddelelse skrev den afgående pianist blandt andet, at bruddet sker "helt udramatisk og i fuld fordragelighed og overensstemmelse med resten af bandmedlemmerne", men at det turnerende liv i det omfang, som bandet nu har fået, måske ikke er det bedste match til ham.

Og at det netop er efter bandets store USA-turné, at Daugaard takker af, møder stor forståelse hos Henrik Milling.

- USA er jo Europa gange to, og det er en sindssygt stressende hverdag, de har. Derfor kan jeg godt forstå, at det bliver for meget, når de skal være på 26 ud af døgnets 24 timer, siger musikeksperten.

[node:aller-related-content]

Men at finde en erstatning for Kasper Daugaard bliver ikke en nem opgave. Selv om de resterende tre medlemmer prøver at holde sammen på Lukas Graham, kan skaden nemlig allerede være sket, vurderer Henrik Milling. Han kan dog kun gisne om konsekvenserne.

- Vi har jo set med flere bands, som for eksempel Smashing Pumpkins, at et medlems farvel kan være ødelæggende. Jeg ved ikke, hvor stor chancen er, men det her kan potentielt være det, der vrider halsen om på det hele for Lukas Graham, siger han.

Én ting er Milling dog sikker på. Lyden kommer til at ændre sig ved en ny pianists indtræden - spørgsmålet er bare, om det bliver store eller små ændringer, man som lytter kommer til at høre. Ifølge Henrik Milling bliver fællesskabsfølelsen sværere at matche.

- Jeg tror helt bestemt, at de helst vil have en pianist ind, som de i forvejen kender og har et forhold til. De kunne også vælge at hive en amerikaner ind som en lappeløsning, men det er ikke en god løsning, tror jeg, siger Henrik Milling, der i øjeblikket er vært på P4-programmet "FONK! Det er Lørdag".

Indtil en permanent løsning bliver fundet, vil Lukas Grahams producer og tidligere pianist Morten Ristorp sidde ved tangenterne i bandet.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_99.png
null

Sponsoreret indhold