Nyheder3. november 2021

Ekspert efter Mette F.-pressemøde: - Hun står svagere end nogensinde

Statsminister Mette Frederiksen kom ikke godt ud af pressemødet om de slettede sms'er i minksagen, vurderer kommunikationsekspert
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sms_1.jpg
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Onsdag aften holdt statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde om, hvad der var op og ned i sagen om de slettede sms'er, da regeringen beordrede alle mink aflivet sidste år.

Den seneste uge har sagen om de slettede sms'er fyldt så meget i mediebilledet, at statsministeren blev nødt til at tage affære, vurderer kommunikationsekspert Anne Kirstine Cramon, der blandt andet er kendt fra podcasten "Det vi taler om".

- Det er den mest pressede statsminister, vi har set, i hele coronaforløbet. Hun har været nødt til at gå på scenen, selvom hun tydeligvis ikke har lyst, siger Anne Kirstine Cramon til SE og HØR.

Mette Frederiksen forklarede blandt andet til pressemødet, at det var depardementschef Barbara Bertelsen, som rådgav hende til at slå den automatiske slettefunktion til.

Men den form for ansvarsfraskrivelse kommer ikke statsministeren til gode, mener Anne Kirstine Cramon.

- Hun bør vise, at hun er leder af det her land. Og en del af det at være leder er også, at man tager ansvar. Det med at skyde ansvaret videre i øst og vest giver en opfattelse af, at der ikke er styr på det.

- Det ville klæde hende at tage ansvar i et meget, meget uskønt forløb omkring de her mink, siger Anne Kirstine Cramon.

Derfor tror hun heller ikke, at Mette Frederiksen endegyldigt har fået lagt låg på sagen, som tilsyneladende var hendes mål.

- Jeg tror ikke, hun får fred. Der vil komme flere spørgsmål, og der vil dukke flere ting op, som omverdenen vil have svar på.

- Hun står svagere end før. Hun står nok svagest nogensinde i sin regeringsperiode, siger Anne Kirstine Cramon.

Sponsoreret indhold