Nyheder19. november 2016

Ekskæreste solgte Frits Helmuths Bodil-statuetter

Frits Helmuths børn føler, at arven fra deres far er gået tabt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pusle.jpg
 Foto: All Over Press)
Den folkekære og prisbelønnede skuespiller Frits Helmuth døde i 2004. Og den store skuespiller efterlod sig en stor arv af smalfilm, statuetter, filmpriser, brevudvekslinger og dagbøger fra både sin egen og faderen Oswald Helmuths tid, skriver Ekstra Bladet.
I sig selv var det ikke økonomisk værdifulde ting, men for Frits Helmuths fem børn havde de mange genstande stor affektionsværdi som en del af deres families historie og som kære minder om faderen og farfaderen. Men hverken datteren Pusle Helmuth eller hendes to søstre og brødre fik del i arven efter deres far.
https://imgix.seoghoer.dk/puslefrits.jpg

Pusle og Frits Helmuth havde deres stridigheder, men blev forsonet, da Frits Helmuth lå for døden. (Foto: All Over Press)

Frits Helmuth havde inden sin død via et såkaldt gavebrev foræret sin ekskæreste alle genstandene. - Hun ville ikke udlevere det til os. Hun gav noget til Det Kongelige Bibliotek, har hun sagt. Men der er også nogle Bodil-statuetter, som hun har solgt på auktion, siger Pusle Helmuth til Ekstra Bladet. Salget af faderens Bodil-statuetter på auktion har hun svært ved at forlige sig med. - Jeg har det mærkeligt med, at de skal stå i et fremmed hjem hos nogle mennesker, der kun kendte min far perifert. Jeg har ikke min far mere, og det med, at der sidder nogle mennesker og har hans ting, er en mærkelig fornemmelse, siger Pusle Helmuth til Ekstra Bladet. - Mine søskende og jeg er selvfølgelig kede af det. Vi føler, at fars ting er gået tabt, fortæller Pusle. Frits Helmuth fik fem børn i tre ægteskaber. Han vandt fire Bodil-priser og to Robert-priser i løbet af sin karriere.

Sponsoreret indhold