Eje indfrier gammel drøm: Spillested i stalden

(Foto: Niels S. Andersen)

Store drømme har der altid været mange af i Katherine Scrivens Eje og Thomas Ejes liv.

I modsætning til mange andre forfølger de imidlertid de fleste af dem – koste, hvad det vil.

Derfor burde det heller ikke overraske nogen, at de nu slår stalddørene op for et nyt projekt. Nærmere betegnet et kombineret spillested, bar, restaurant og galleri hjemme på gården i Skovby på Sydals.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Vi er bare så glade. Det er et nyt kapitel, som åbner sig for os, siger Katherine og Thomas Eje, som har haft travlt med at lave grisestalden om til bar og koncertsal med plads til 70 mennesker.

Det er et nyt kapitel, som åbner sig for os, siger Katherine og Thomas Eje, som har haft travlt med at lave grisestalden om til bar og koncertsal med plads til 70 mennesker. Inspirationen er hentet fra italiensk teater, mens de bløde polstrede stole i salen er fra Egypten. (Foto: Niels S. Andersen)

– Det er ikke en ny grille, men derimod planer, vi har tumlet med i ti år, fortæller den 61-årige entertainer.

Først nu er de imidlertid færdige med ombygningen, der inkluderer anretterkøkken, flugtveje, handicaprampe og -toilet, og har fået de fornødne tilladelser på plads fra kommunen med blandt andet spiritusbevilling.

Til gengæld kan de allerede melde udsolgt til deres jomfruforestilling den 30. juni.

– Ja, det gik hurtigt, så vi fik travlt med at sætte dato på en ekstraforestilling den 7. juli, fortæller Thomas Eje glad.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Thomas Eje

Neon-T’et og -D’et fik Thomas lavet, mens han var Tom Dane i Las Vegas. Et kært minde, som han tog med sig hjem, og som nu pryder bagvæggen på scenen i hans nye spillested. (Foto: Niels S. Andersen)

Han er selv manden på scenen i disse to første forestillinger og bliver det også i mange af de kommende.

Men det er meningen, at koncerterne også skal byde på andre kunstnere i ”svinestalden”.

Artiklen fortsætter under billederne ...

Thomas Eje

(Foto: Niels S. Andersen)

Thomas Eje

Værtsparrets kunstneriske sjæle fornægter sig ingen steder på gården i Skovby – ej heller på toiletterne. (Foto: Niels S. Andersen)

Blandede bolsjer

Den første af slagsen er allerede på plads i form af to koncerter med Sønderborg Gospel Choir i oktober.

– Men hvis jeg kender Thomas, kommer han nok på scenen og giver sit besyv med i nogle af numrene, siger 53-årige Katherine.

Ellers er det meningen, at de to skal multitaske udi servering af forfriskninger ved baren og meget gerne servering af smørrebrød eller anden fast føde – leveret af byens kro.

– På sigt håber vi på at indgå et samarbejde med Nyborg Busrejser, så vi kan blive et udflugtsmål, hvor folk kan hygge sig i galleriet, nyde den smukke natur, få noget godt at spise og drikke og høre en koncert, forklarer Katherine.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Thomas Eje

– Planen er at åbne, en time før koncerten går i gang, så folk også lige kan tøffe lidt omkring i vores galleri. Du kan læse meget mere om Ejes nye kulturspot på her. (Foto: Niels S. Andersen)

Planerne stopper dog ikke her, for som de begge siger, vil stedet også være velegnet til firmasammenkomster, seminarer, modeshows og meget mere.

Første skridt er koncerterne.

– Jeg tilbringer jo meget tid på landevejen og elsker det.

– Men i stedet for, at jeg altid tager ud, vil jeg også gerne kunne byde folk velkommen her. Det ene udelukker jo ikke det andet, fastslår Thomas.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close