Nyheder17. februar 2022

Eftertragtet jobopslag: 28.000 ansøgere til 30 stillinger

Et togselskab er blevet overrendt med kvindelige ansøgere på et jobopslag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20211228-112754-l-1920x1277we.jpg
 Foto: Amer Hilabi/AFP/Ritzau Scanpix

Et togselskab i Saudi-Arabien har slået nogle særdeles eftertragtede job op.

Togselskabet, spanske Renfe, ønsker 30 kvindelige togførere, som i fremtiden skal køre højhastighedstog mellem de hellige byer Mekka og Medina.

Men det bliver noget af en opgave at udvælge de 30 fremtidige togførere. For togselskabet har fået intet mindre end 28.000 ansøgere til jobbene.

Sorterer halvdelen fra

Den første halvdel af ansøgerne er sorteret fra. Det er sket efter en gennemgang af deres akademiske baggrund og sprogkundskaber. Resten af ansøgningerne bliver gennemgået i midten af marts.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/22048470114340-1920x1285we.jpg
 Foto: Rober Solsona/AP/Ritzau Scanpix

Det er det spanske togselskab Renfe, der skal køre højhastighedstog mellem de to hellige byer Medina og Mekka, der har lavet jobopslaget. Foto: Rober Solsona/AP/Ritzau Scanpix

De heldige og dygtige 30, der bliver udvalgt, kan varetage jobbet efter et betalt års oplæring.

Det er ikke tilfældigt, at jobbet er populært. Jobmuligheder for kvinder har indtil for nylig været begrænset til job såsom lærere og sygeplejersker.

Ifølge BBC er det første gang, at kvinder kan søge et job af denne type.

I det mellemøstlige land har regler forhindret kvinder i at varetage visse job. Det var desuden først i 2018, at kvinder fik lov at køre bil i landet.

Ønsker flere kvinder i job

Renfe oplyser, at jobbet er specifikt opslået til kvinder, fordi selskabet ønsker at skabe flere jobmuligheder for kvinder. I øjeblikket har selskabet 80 mænd ansat til at køre selskabets tog i landet.

Kvinder er gradvist begyndt at være en større del af arbejdsstyrken i Saudi-Arabien. Over de seneste fem år er andelen næsten fordoblet, så de nu udgør en tredjedel af landets arbejdsstyrke.

Det er sket, efter at den saudiarabiske kronprins har indført ændringer, der skal skabe en bedre økonomi. Det betyder, at kvinder nu varetager job, som en gang var forbeholdt mænd og migrantarbejdere.

Trods ændringerne er der stadig en større andel af kvinder, der er arbejdsløse end mænd. Den kvindelige arbejdsløshed er på 34 procent. For mænd er tallet 22 procent.

Sponsoreret indhold