Nyheder29. juli 2023

Efter vanvittigt haglvejr: Nu kommer de danske biler hjem

Da der er mange ødelagte biler i Norditalien, er det et omfattende arbejde at få de danske hjem til Danmark

De første biler, som blev ødelagt i forbindelse med mandagens voldsomme haglvejr i Norditalien, er på vej til Danmark.

Det skriver SOS International, som også står for at hjælpe strandede turister til Danmark, i en opdatering på sin hjemmeside.

- Det er vigtigt for os at understrege, at der er rigtig mange biler, og selv om det store arbejde er begyndt, så kommer det til at tage tid, lyder det.

Selskabet har i løbet af ugen fragtet flere danske turister hjem i busser. Der er også fundet andre transportmuligheder til nogle af turisterne.

SOS Internationals administrerende direktør, Jan Sigurdur Christensen, har tidligere oplyst til Ritzau, at mellem 1500 og 1800 danskere skulle hjælpes hjem fra Norditalien.

I forbindelse med mandagens haglvejr fik mange biler store skader på grund af kæmpe hagl.

Selskabet skriver, at det er et omfattende arbejde at bugsere de ødelagte køretøjer i Italien. Når de er bugseret, bliver de samlet på pladser, hvorfra de skal videre til Danmark.

- Kapaciteten til at transportere køretøjerne fra opsamlingspladserne til Danmark er meget begrænset, ikke mindst fordi tusindvis af køretøjer fra andre lande også skal ud af Italien, skriver SOS International.

Har man en ødelagt bil i Italien, kan man ikke forvente at få oplyst ens bils position, før den er kommet til Danmark.

Hvis man ikke har oplyst, hvor bilen skal fragtes hen i Danmark, kontakter SOS International én, når man er klar til at sende bilen videre til en opsamlingsplads i Danmark.

SOS International er ejet af en række forsikringsselskaber og står for at give rejseassistance.

Sponsoreret indhold