Nyheder25. januar 2024

Efter upassende adfærd: Nu skal borgmester stå skoleret

Jorden brænder under Henrik Hvidesten, som medier nu kalder for "gramseborgmesteren"
Borgmesteren har erkendt upassende adfærd i forbindelse med en kommunalpolitisk konference.
Borgmesteren har erkendt upassende adfærd i forbindelse med en kommunalpolitisk konference.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Politikere i Ringsted skal torsdag aften til et møde med borgmester Henrik Hvidesten (V), hvor de skal orienteres om en sag, hvor han har udvist upassende adfærd i forbindelse med en kommunalpolitisk konference.

Det skriver Ekstra Bladet og DR.

Ifølge sidstnævnte skal borgmesteren først mødes med gruppeformænd for de partier, der bakker op om ham. Det gælder Socialdemokratiet, SF og Konservative.

Efterfølgende skal han mødes med partifæller fra Venstre. Dette møde finder ifølge Ekstra Bladet sted klokken 19.

Over for Ekstra Bladet vedkendte han onsdag, at han drak for meget under konferencen Kommunaløkonomisk Forum 11. til 12. januar i Aalborg, og at det medførte "en upassende situation".

- Jeg har naturligvis undskyldt overfor den pågældende.

- Derudover tager jeg hændelsen meget alvorligt, og jeg vil sørge for, at det ikke sker igen, således at der ikke kan stilles tvivl om tilliden til min person, sagde borgmesteren i en skriftlig kommentar til avisen.

Ekstra Bladet har talt med "flere kilder", der ifølge mediet anonymt fortæller, at sagen handler om, at Henrik Hvidesten opførte sig "ekstremt ubehageligt særligt over for en kvindelig folkevalgt".

Ifølge avisens kilder skulle borgmesteren blandt andet flere gange have befølt kvinden på låret.

Det præciseres ikke yderligere af avisen, hvor kvinden er folkevalgt henne.

Sagen har fået Claus Bedemann, der er medlem for byrådet i Ringsted for Nye Borgerlige, til at kræve Hvidestens afgang. Det har han givet udtryk for over for begge medier.

- Det må få konsekvenser, og han må trække sig. Vi kan ikke have en, der forulemper kvinder, som borgmester. Han skal stå og klippe snore over, når der skal åbnes nye børnehaver, og repræsentere kommunen. Det går ikke, lyder det over for DR.

Henrik Hvidesten har været Ringsteds borgmester siden 2014. Han har siddet i kommunens byråd siden 2008.

Sponsoreret indhold