Nyheder 8. januar 2015

Efter terror i Paris: Sådan hylder de kendte ytringsfriheden

Instagram er oversvømmet med hyldester i kølvand på tragedie
Af af

Efter terror i Paris: Sådan hylder de kendte ytringsfrihedenBåde danske og udenlandske kendte er - lige som resten af verden - i chok og sorg, efter at det satiriske ugeblad i Frankrig, Charlie Hebdo, i går blev udsat for et blodigt terrorangreb, der kostede mindst 12 mennesker livet.

Siden den tragiske nyhed er de sociale medier således blevet fyldt med hyldester og kærlige ord rettet mod Frankrig og ikke mindst det satiriske ugeblad, der blev angrebet af mindst to hætteklædte mænd onsdag kort før middag.

Flere kendte har blandt andet fundet solidariteten og sympatien frem og deler billedet med teksten "Je Suis Charlie" - "Jeg er Charlie", blandt andre Christiane Schaumburg-Müller og Le Gammeltoft. Andre kendte - blandt andre TV-værten Anders Breinholt - opfordrer til, at denne ondskab skal bekæmpes med endnu mere ytringsfrihed - symboliseret ved en blyant eller kuglepen.

LÆS OGSÅ: Pia Kjærsgaard om terrorangreb i Paris: Det kunne være sket i Danmark

Naturligvis er det også terrorangrebet, der fylder forsiderne af de danske aviser torsdag. Hos formiddagsavisen Ekstra Bladet kalder man de dræbte tegnere og journalister for 'Heltene' på avisens forside, og Ekstra Bladet har i dagens anledning skiftet navn til Charlie Hebdo. Også BT giver tragedien masser af plads i avisen, nemlig 12 sider og kalder terrorangrebet for 'Terror mod os alle'.

Angrebet skete onsdag omkring kl. 11:30, da mindst to hætteklædte mænd tiltvang sig adgang til redaktionen på Charlie Hebdo og åbnede ild. Flere af Frankrigs prominente tegnere var blandt de dræbte, ligesom en politimand på klos hold blev likvideret, da gerningsmændene forlod gerningsstedet og flygtede i en sort bil, som senere blev fundet tæt på gerningsstedet.

Ifølge franske aviser har flere vidner udtalt, at gerningsmændene blandt andet råbte 'Allah er stor', da de åbnede ild mod de ansatte på Charlie Hebdo, og at de efterfølgende råbte, at 'Vi har hævnet profeten Muhammed'.

Torsdag morgen var det forlydender om endnu et skyderi i det sydlige Paris. Gerningsmændene var det på tidspunkt endnu ikke pågrebet.

Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard kaldte i går terrorangrebet i Paris for 'modbydelig og fej' og sagde, at forbrydelsen også kunne være sket i Danmark.

Det skrev Pia Kjærsgaard på sin Facebook-profil onsdag eftermiddag:

- Det er et forfærdeligt terrorangreb i Paris. Mine tanker går til de dræbte og deres pårørende. Nu skal der altså handles fra de ansvarlige politikere, så vi ikke kommer til at opleve noget lignende i Danmark, skrev Pia Kjærsgaard.

Her kan du se, hvordan de kendte hylder Charlie Hebdo:

Sponsoreret indhold