Nyheder25. november 2022

Efter stormvejr: Nu reagerer Pyrus-instruktør

Martin Miehe-Renard fik intet at vide, før beslutningen var taget
TV 2 meldte i dag ud, at de alligevel ikke vil vise "Alletiders Julemand" i år. nbsp;
TV 2 meldte i dag ud, at de alligevel ikke vil vise "Alletiders Julemand" i år.
 Foto: TV 2

Instruktøren af julekalenderen "Alletiders Julemand", Martin Miehe-Renard, undrer sig over, at TV 2 ikke har orienteret ham, om at kanalen havde betænkeligheder ved at genudsende julekalenderen.

I et interview med TV 2 siger han, at han sagtens kunne have redigeret i kalenderen. Han mener ikke, at TV 2 forholder sig til klagerne.

Jan Linneberg, som spiller hovedrollen som nissen Pyrus, har også svært ved at se, hvorfor det var nødvendigt at trække julekalenderen af sendefladen og erstatte den med "Alletiders Eventyr", der er en anden del af julekalenderen om Pyrus.

– Jeg synes, det er trist, at man dropper 23 et halvt afsnits fed julekalender, når man med den moderne teknologi, vi har i dag, nemt kunne have redigeret det, der kan virke stødende, ud, siger Jan Linnebjerg til TV 2.

TV 2 besluttede tidligere fredag, at tv-stationen vil genudsende del fire julekalender om eftermiddagen i stedet for del tre – "Alletiders Julemand" – som først var planlagt.

Jan Linneberg tilføjer, at han er sikker på, at det ikke var instruktørens intention at krænke nogen.

Ændringen skyldes, at TV 2 mener, at der er elementer af "Alletiders Julemand", som er forældede, lød det.

Blandt andet fik TV 2 klager fra seere, da den blev genudsendt i 2014.

I sangen "Gi' mig guf og gi' mig godter", som vises flere gange fordelt over julekalenderens 24 afsnit, danser børn rundt klædt ud som flødeboller. Børnene er malet sorte i ansigtet, og det kaldte en seer for blackfacing.

I en scene i afsnittet den 8. december bliver tre drenge skældt ud og dyppet i blæk, fordi de driller en dreng med hans hudfarve.

Sponsoreret indhold