Nyheder22. oktober 2023

Efter stormflod i Danmark: Så mange har anmeldt skader

Det vælter ind med skadesanmeldelser. Og de kommer især fra Sønderjylland, Fyn, det sydlige Sjælland og Lolland-Falster, oplyser Tryg
Et hav af danskere anmelder lige nu skader fra stormfloden.
Et hav af danskere anmelder lige nu skader fra stormfloden.
 Foto: Scanpix Denmark

Siden lørdag er skadesanmeldelserne væltet ind hos en række forsikringsselskaber, efter at en stormflod har forvoldt store skader på bygninger, biler og både landet over.

Hos landets største forsikringskoncern, Tryg, har man søndag formiddag modtaget over 400 anmeldelser om stormskader som følge af weekendens uvejr.

Det siger Charlotte Dietzer, skadechef i Tryg.

– Vi forventer, at væsentlig flere vil komme til i dag og de næste dage – også i takt med at folk kommer hjem fra efterårsferie.

– Det bliver uden tvivl en travl dag på telefonerne, men vi har indkaldt ekstra bemanding for at kunne hjælpe vores kunder, lyder det.

Anmeldelserne kommer primært fra Sønderjylland, Fyn, det sydlige Sjælland og Lolland-Falster, men Tryg ser også skader i området omkring Køge og andre steder i landet.

Topdanmark har indtil videre modtaget 750 anmeldelser om henholdsvis stormflodsskader og stormskader.

Mange forsikringsspørgsmål afhænger af, om oversvømmelsen kan kategoriseres som en stormflod.

Lørdag afgjorde Naturskaderådet, at der har været stormflod flere steder i Jylland samt på Fyn, Sjælland og Bornholm.

Tryg modtager også løbende anmeldelser om stormflodsskader. Men de anmeldelser skal i stedet ske til den statslige katastrofeordning via Naturskaderådets hjemmeside.

– Det er ikke alle klar over, siger skadechef i Tryg Charlotte Dietzer.

– Derfor har vi oprettet en særlig linje, hvor vi guider kunderne til, hvordan de skal anmelde deres skade via Naturskaderådet.

Sponsoreret indhold