Nyheder30. september 2021

Efter skandalesag i DanBred: Landbrug & Fødevarer undskylder

Organisationen erkender, at de har handlet alt for sent i en sag om krænkelser i DanBred
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20181016-165725-7-1920x1280we.jpg
 Foto: Morten Pape/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Landbrug & Fødevarer kommer nu med en undskyldning for deres ageren i forbindelse med krænkelsessagerne i DanBred.

Det skriver organisationen, som ejer 51 procent af BanBred, i en pressemeddelelse.

Det skandaleramte selskab DanBred fik pludselig en del medieopmærksomhed, da det blev afsløret af Finans, at direktør Thomas Muurmann Henriksen havde krænket en række kvinder.

Det var flere kilder, der kunne fortælle til erhvervsmediet, at Thomas Muurmann Henriksen i flere år havde vist interesse for yngre, kvindelige kollegaer ved firmafester.

Inden sagen kom frem i offentligheden, var sagen i første omgang blevet håndteret sådan, at kvinderne fik tilbudt et pengebeløb, mens direktøren fik lov til at beholde jobbet.

Men efter sagen i forrige uge fik en tur i mediemøllen, er chefen fortid i virksomheden, og hele bestyrelsen blev skiftet ud.

- Jeg vil gerne sige rent ud, at vi har meget at undskylde over for de krænkede kvinder, resten af DanBreds medarbejdere, vores medlemmer og vores omverden. Det samme gælder medarbejderne i Landbrug & Fødevarer. Vi har hverken ageret ordentligt eller rettidigt som hovedejer af DanBred, siden vi blev bekendt med de første sager i sommer.

- Vores CEO Anne Arhnung er i væsentlig grad blevet personificeret med sagen og dens håndtering, hvilket er unfair, da håndteringen er hele ledelsens ansvar. Vi har alle lært meget af denne sag og kommer nu med flere initiativer, som vil få stor betydning, udtaler formand i Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard.

Søren Søndergaard, som i øvrigt er helt tilfreds med, at direktøren ikke længere er i DanBred, er klar over, at de fremover har til opgave af genoprette tilliden med den nye direktion.

null

Sponsoreret indhold