Nyheder 6. maj

Efter skandalesager: De skal stoppe

Rektor på Herlufsholm vil stoppe usund kultur efter, at 50 tidligere elever fortæller om kultur med vold og krænkelser til TV 2
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rektor på kostskolen Herlufsholm vil afskaffe eller ændre 'usunde' traditioner efter dokumentar. Det siger han til DR Sjælland fredag morgen.

- Jeg starter allerede i dag en proces med eleverne med henblik på, at vi skal afskaffe og ændre alle traditioner, der har en flig af usund kultur i sig, siger Mikkel Kjellberg til DR Sjælland fredag.

Hans udmelding kommer efter en TV 2-dokumentar, som bygger på interview med omkring 50 tidligere elever. Flere af dem fortæller om kultur med vold, mobning og krænkelser.

Ledelsen har ellers tidligere afvist, at der er problemer med kulturen på den prestigefyldte skole.

Prins Christian er elev på kostskolen, hvor han går i gymnasiet. Også prinsesse Isabella skal efter sommerferien starte i 9. klasse på Herlufsholm.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kongehuset meldte torsdag aften ud, at kronprinseparret som forældre forventer, at "skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet".

Den udmelding har dog ingen betydning haft for rektorens beslutninger om handling.

- Den har ikke haft betydning, men jeg er helt enig i betragtningen om, at det er helt åbenlyst, at der skal ske nogle ændringer, siger han til DR.

Ifølge TV 2 blev fire elever bortvist fra skolen i november 2021, fordi de havde optaget videoer af forskellige former for krænkelser.

Dokumentaren blev sendt torsdag.

Sponsoreret indhold