Nyheder14. april 2024 (opd. 14. april 2024)

Efter rapport om bombe-angreb ved Ariana Grande-koncert: 250 vil sagsøge efterretningstjeneste

I 2017 blev en Ariana Grande-koncert i Manchester ramt af et bombeangreb. Nu vil 250 overlevende sagsøge den britiske efterretningstjeneste
Efter det forfærdelige bombeangreb under en Ariana Grande-koncert i 2017 afholdt sangerinden en støttekoncert, hvor hun samlede penge ind til ofrenes familier.
Efter det forfærdelige bombeangreb under en Ariana Grande-koncert i 2017 afholdt sangerinden en støttekoncert, hvor hun samlede penge ind til ofrenes familier.
 Foto: Dave Hogan For One Love Manchest/AFP/Ritzau Scanpix

Over 250 overlevende efter et bombeangreb ved en Ariana Grande-koncert i Manchester i Storbritannien i 2017 vil sagsøge den britiske efterretningstjeneste MI5.

Det siger advokater for de overlevende til BBC.

En rapport om angrebet viste i marts 2023, at angrebet måske helt kunne være undgået.

Efterfølgende har generaldirektør for MI5 Ken McCallum sagt, at han "undskylder dybt" for, at MI5 ikke lykkedes med at forebygge angrebet.

22 personer døde, og hundredvis blev såret i bombeangrebet, der fandt sted i Manchester Arena 22. maj 2017.

Angrebet skete, da tusindvis af koncertgængere var på vej mod udgangen efter koncerten med den amerikanske popstjerne Ariana Grande.

Manden bag var Salman Abedi.

Under koncerten havde han gemt sig i foyeren i omkring en time, inden han bevægede sig mod salens udgang ved koncertens afslutning. Her sprængte han sig selv i luften klokken 22.31 lokal tid.

Tidligere højesteretsdommer John Saunders, der har udarbejdet rapporten, har sagt, at efterretninger kunne have ført til, at Salman Abedi var blevet skygget til en bil, hvor han opbevarede sprængstoffer.

McCallum har sagt, at han beklager, at der ikke blev skaffet den slags efterretninger.

Advokatselskaberne i spidsen for søgsmålet er Hudgell Solicitors, Slater & Gordon og Broudie Jackson Canter. De ønsker ikke at uddybe søgsmålet, da der er tale om en "igangværende juridisk sag".

Rapporten fra 2023 pegede også på udfordringer med deling af information mellem MI5 og britisk antiterrorpoliti.

Sponsoreret indhold