Nyheder30. august 2023

Efter Pernille Holbølls exit: Simon Richard Nielsen skal redde B.T.

Økonomi-uddannet levemand skal ændre et B.T. på trafikal katastrofekurs
Chef Redaktør Euroinvest
Simon Richard Nielsen er manden, der fremover skal agere kaptajn på BT-skibet.
 Foto: Bjarke Ørsted/Ritzau Scanpix

Han er 47 år gammel, far til to, slagtersøn fra Lolland og glad for de fleste af livets glæder, der kan indtages.

Og så er han ny chefredaktør for internetavisen B.T.

Simon Richard Nielsen overtager 1. september chefredaktør-stolen på Berlingskes gratis-flagskib B.T., der samtidig indlemmer husets andet gratismedie Euroinvestor i en stor digital knytnæve.

Netop her var Simon Nielsen chefredaktør indtil foråret 23, hvor han skiftede til en rolle som direktør i investeringsforeningen Maj invest – en position holdt han i fem måneder, inden Berlingskes øverste chef atter lokkede med eget kontor og kantineordning.

Han er uddannet økonom men slog hurtigt over i journalistik. Dagbladet Børsen var i mange år hans hjemmebane. Børsen bragte ham også til turnus som korrespondent i London, hvor han berigede læserne med internationalt nyt, når tiden ikke gik med at spise Whoppere og spille Playstation med denne artikels signatur, der var sendt til det forjættede land af Ekstra Bladet.

Hjemme fra verdens finanscentrum gav han sig i en årrække i kast som selvstændig kommunikationsrådgiver, inden drømmejobbet som chefredaktør på Euroinvestor meldte sig i 2020.

Og Simon Richard Nielsen får brug for både sine journalistiske evner og ikke mindst store forståelse for tal.

For udefra set er det er et B.T. på trafikal katastrofekurs, han overtager. Det sidste års tid har brugerne afmønstret det, der engang var Danmarks suverænt største nyhedssite i en grad, der får de konservatives vælgerflugt til at ligne en lille sivepunktering.

Forklaringerne på den næsten lodret faldende trafik har været mange. Krav om indlogning, mindre clickbait og så videre. Status er, at B.T. på et år har mistet mellem 20 og 30 procent af sin størrelse – målt på sidevisninger. I nyhedsland er det ensbetydende med kroner.

Simon Richard Nielsen er B.T.'s indtil videre fjerde chefredaktør på to år.

Sponsoreret indhold