Nyheder 6. maj

Efter Herlufsholm-skandale: Partierne skal mødes

Folketingets partier er indkaldt for at drøfte regler
(Foto: Ritzau Scanpix)

Efter TV 2-dokumentar om kostskolen Herluftsholm indkalder undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) Folketingets partier til drøftelse af om de nuværende regler er for slappe.

Det skriver hun på Facebook.

"Billederne og historierne fra Herlufsholm er det alvorligste jeg har set i de årtier, jeg har beskæftiget mig med skoleverdenen," starter hun opslaget med.

Hun understreger, at disse ting slet ikke skal finde sted på nogen skole.

"Det hører ingen steder hjemme. Uanset om der er tale om privatskoler eller offentlige skoler, så kan jeg ikke leve med tanken om, at der er børn, som ikke kan lægge hovedet på puden om aftenen i sovesalen uden frygt for voldelige eller seksuelle overgreb."

"Det her ser ud til at være så alvorligt, at vi over hele det politiske spektrum må se hinanden i øjnene og spørge om de nuværende regler simpelthen er for slappe."

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Det vil jeg indkalde partierne i Folketinget til en drøftelse af. Blandt andet er det en uskik, at man kan sætte store børn til at skulle passe på mindre børn (præfektordninger). Det er de simpelthen ikke gamle nok til at kunne håndtere. Regeringen har tidligere i år foreslået folketingets partier at afskaffe præfektordninger. Det håber vi at kunne komme igennem med."

Sponsoreret indhold