Nyheder5. maj 2024 (opd. 5. maj 2024)

Efter gymnasiefest: Flere elever har haft øjensmerter

Lyset fra festen skal nu undersøges af festfirmaet Firedisko, der tændte op for tre forskellige typer lys på dansegulvet
Unge er blevet væsentligt mere fornuftige, viser ny undersøgelse fra SFI. De ryger mindre, og - især drengene - drikker mindre. De tager færre stoffer og får senere seksuel debut. Og så spiser de også sundere. RB PLUS (Lærke Posselt/POLFOTO/Arkiv)
Flere elever vågnede op med øjensmerter lørdag.
 Foto: Lærke Posselt/Politiken/Ritzau Scanpix

Fredag aften var der gymnasiefest på Horsens Gymnasium og HF, men for flere elever blev festlighederne afløst af en weekend med øjensmerter.

Lørdag morgen rakte ti elever ud til Horsens Gymnasium og rektor Flemming Steen Jensen grundet stærke øjensmerter, hævelser og rødme.

Lyset fra festen skal nu undersøges af festfirmaet Firedisko, der tændte op for de tre forskellige typer lys på skolens dansegulv.

Det forklarer firmaets ejer, Simon Ringholm, til TV 2 Østjylland.

- Jeg er temmelig rystet over, hvad der er sket. Det er lys, vi har brugt masser af gange, og vi har aldrig hørt om noget lignende, så jeg er noget forvirret og uforstående over for, hvis det er vores lys, der er årsagen. Det håber jeg virkelig ikke.

- Det er en rigtig træls sag, og jeg ville være virkelig ked af det, hvis vores lys skulle have forårsaget øjensmerter, siger Simon Ringholm.

Ejeren oplyser, at man nu vil undersøge de to UV-lamper, der blev brugt til festen.

Har der været tale om fejl på UV-lamperne, kan det forårsage øjensmerter og skader på huden.

Netop det forklarede elever til TV 2 Østjylland lørdag. Her lød symptomerne fra eleverne, at de, udover at have øjensmerter, var blevet solbrændt i ansigtet og på brystkassen.

Rektoren på Horsens Gymnasium og HF, Flemming Steen Jensen, har selv været i kontakt med de udsatte elever. Derfor var han hurtigt klar over, at lamperne skal undersøges nærmere fra firmaets side.

- Det er dybt ulykkeligt, og vi er ved at finde ud af, hvad der er sket, siger Flemming Steen Jensen.

- Vi ved endnu ikke, hvad der er sket, men eleverne kobler smerterne sammen med lyset fra festen, og det lyder plausibelt, så vi har bedt firmaet, som vi ellers har brugt i mange år uden problemer, om at undersøge det nærmere, siger rektoren.

Sponsoreret indhold