Nyheder17. juni 2022

Efter Eriksens kollaps: Landsholdet havde flere muligheder

Det danske herrelandshold fik angiveligt flere muligheder end før meldt ud, efter Christian Eriksens faldt om på banen til EM sidste år
Christian Eriksen
Det blev til et nederlag på 0-1 mod Finland, da Danmark spillede sin første kamp til EM sidste år, hvor kampen blev overskygget af Christian Eriksens kollaps.
 Foto: Hans Arne Vedlog

Herrelandsholdet fik angiveligt fire muligheder at vælge mellem i forhold til det videre forløb af EM-kampen mod Finland efter Christian Eriksens hjertestop ved EM sidste år.

Hidtil har der fra Dansk Boldspil-Unions (DBU) side ellers primært været tale om to muligheder: Enten at spille kampen færdig lørdag 12. juni eller genoptages klokken 12 søndag.

Men ifølge Weekendavisen blev yderligere to muligheder fremlagt som muligheder af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

De var enten at spille søndag aften eller mandag.

DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, kalder over for Ekstra Bladet historien "langt ude i hampen" og "komplet latterlig". Han fastholder, at der kun var to muligheder.

- Jeg synes, det er så langt ude. Det er en billig omgang, siger Møller.

Finland havde ét krav

Efter positive meldinger om Christian Eriksens tilstand tikkede ind fra hospitalet 12. juni var forløbet ifølge Weekendavisen lidt rodet.

I et rum tæt på dommerens omklædningsrum drøftede repræsentanter fra Danmark, Finland, Uefa og dommerteamet sagen. Men ikke alle var til stede hele tiden.

Finnernes eneste krav var en afvikling senest mandag eftermiddag, så der ville være mindst 48 timer til holdets næste gruppekamp mod Rusland.

Også Uefa lod det være op til Danmark at vælge mellem de fire muligheder. Forbundet bekræfter dog ikke direkte Weekendavisens oplysninger.

- Vi behandlede sagen med den største respekt for den følsomme situation. På bordet var adskillige muligheder, som blev præsenteret for holdene, skriver Uefa i en mail til avisen.

Hjulmand: - Det er i hvert fald ikke rigtigt

DBU og landstræner Kasper Hjulmand har flere gange nævnt et pres fra Uefa, og at holdet nok slet ikke skulle være sendt på banen igen lørdag aften.

Ifølge Weekendavisen var det dog Hjulmand, der ønskede at genoptage kampen, som Danmark tabte 0-1.

Frihedsbrevet fangede torsdag landstræneren til Folkemødet på Bornholm. Her afviser han blankt, at han traf beslutningen uden at informere spillerne om de andre muligheder.

- Nej, det er i hvert fald ikke rigtigt, siger Hjulmand og kalder over for mediet episoden for "et overstået kapitel".

Siden episoden i Parken blev der givet flere interviews af Hjulmand, landsholdsspillere og andre fra DBU, hvor de stillede sig kritiske over for Uefas håndtering.

Unavngivne kilder i DBU og Uefa fortæller ifølge Weekendavisen dog, at DBU i månederne efter episoden gav Uefa en "uforbeholden undskyldning for forløbet efter kampen mod Finland".

Hverken landstræneren eller andre fra DBU har ønsket at kommentere på historien. Unionen anser sagen "som afsluttet", skriver den i en mail til avisen.

Sponsoreret indhold